VOS 10. / 11. travnja

Grad Zagreb

Tijekom dana i noći 10./11. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je 22. ožujka zadesio grad Zagreb, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 32 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se nalazi još 21 intervencije koje će se još trebati odraditi.

Dana 10. travnja u 11:19 sati JVP Zagreb zaprimila je dojavu o požaru u napuštenom objektu koji je u fazi rušenja. Požarom je bilo zahvaćeno smeće unutar objekta čije je stepenište urušeno. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 25 vatrogasca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD Maksimir. Požar je ugašen u 16:59 sati.

Ličko-senjska županija

Dana 10. travnja u 15:30 sati JVP Plitvička Jezera zaprimila je dojavu o požaru raslinja na području Podlapača, Bužak 48. Požarom je bilo zahvaćeno 6 ha trave, niskog raslinja, makije i lišća. U gašenju požara sudjelovala su ukupno četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Plitvička Jezera i DVD Plitvička Jezera. Požar je ugašen u 20:45 sati.

Zadarska županija

Požar koji dojavljen 04. travnja u 18:25 sati u ŽVOC Zadar na području Duboki Dol a koji je zbog vrlo teškog i nepristupačnog terena većinom promatran od strane JVP Gračac i dalje je aktivan. Požar se do daljnjega nadzire i iako je zahvatio veliku površinu (još nije procijenjena) nema štetnih utjecaja ni ugroze za objekte. Sa sjeverne strane požar nadziru vatrogasci JVP-a Gračac. Požar je i dalje aktivan.

Na požaru koji dojavljen 08. travnja u 08:15 sati u ŽVOC Zadar kod Bruvna na području Vodena Glava, nastavljeno je gašenje i tijekom 10. travnja. U gašenju požara (površina nije procijenjena) je uz 9 djelatnika Šumarije Gračac sudjelovalo još ukupno 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVIP Zadar i JVP Gračac. Požar je ugašen na jednom dijelu brda, ali zbog teško pristupačnog šumskog terena i dalje je aktivan. Tijekom noći nastavilo se nadgledanje ostatka požara koji još gori prizemno unutar šumskog terena prema vrhu brda. Gašenje će se nastaviti i tijekom jutarnjih sati sa pristupačnih područja. Požar je i dalje aktivan.

Šibensko-kninska županija (granično područje sa BiH)

Dana 10. travnja požar koji se proširio u BiH kod mjesta Uništa prema granici sa RH u graničnom području kod Kijeva, sanirao se radi sprječavanja daljnjeg širenja požara i mogućeg ugrožavanja objekata. Požar su gasili jedan zrakoplov Canadair, JVP Knin i DVD Kistanje sa pet vatrogasca i tri vatrogasna vozila. Požar je i dalje aktivan na području BiH, te se i dalje nadzire njegovo širenje.

Splitsko-dalmatnska županija

Na požaru koji dojavljen 08. travnja u 06:45 sati u JVP Sinj na području planine Svilaja na predjelu Otišića kod zaseoka Maovice i tijekom 10. travnja nastavljeno je gašenje. Tijekom dana požar je gasilo 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Vrlika. Požarom je već bilo zahvaćeno oko 350 ha niskog raslinja i trave, a tijekom dana požar je zahvatio novih 20-30 ha trave i niskog raslinja. Požar je i dalje aktivan, a jednim dijelom je prešao na područje Šibensko-kninske županije na kojem požar nadgleda DVD Ružić.

Dana 10. travnja u 14:30 sati DVD Zadvarje zaprimilo je dojavu o požaru raslinja na području Zadvarja - Bekavci. Požarom je bilo zahvaćeno 17 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD Zadvarje. Požar je ugašen u 15:30 sati.

Dubrovačko – neretvanska županija

Požar koji je dojavljen 05. travnja na Otoku Korčuli poviše mjesta Smokvica, lokaliziran je 09. travnja u 10:00 sati. Požarište i dalje nadziru otočni vatrogasaci iz DVD-a Smokvica, Blato, Korčula i Lumbarda.

Karlovačka županija

Dana 10. travnja u 15:35 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru raslinja na predjelu Sabljaki Modruški na području Josipdola. Požarom je bilo zahvaćeno 5 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 11 vatrogasca sa tri vatrogasna vozila iz DVD Josipdol. Požar je ugašen u 18:17 sati.

Krapinsko-zagorska županija

Dana 10. travnja u 14:34 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru raslinja na predjelu zaseoka Šaški, Brdo Jesenjsko - Jesenje. Požarom je bilo zahvaćeno 25 ha trave, niskog raslinja i šume. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 26 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz DVD-a Novi Golubovec i Jesenje. Požar je ugašen u 18:00 sati.

Dana 10. travnja u 17:16 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru raslinja na predjelu Domahovo – Veliko Trgovišće. Požarom je bilo zahvaćeno 25 ha trave, niskog raslinja i šume. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD-a Vatrogasac Strmec i Veliko Trgovište. Požar je ugašen u 20:33 sati.

           



VOS