VOS 12. / 13. travnja

Zadarska županija

Požar koji dojavljen 04. travnja u 18:25 sati u ŽVOC Zadar na području Duboki Dol (sa sjeverne strane) i Krupe sa južne strane, a koji je zbog vrlo teškog i nepristupačnog terena i dalje je aktivan ali samo u manjem dijelu koji se širi prema Erveniku. Područje prema Gračacu i prema Krupi je u potpunosti sanirano. Tijekom 12.travnja JVP Gračac gasio je dio požara koji se kretao prema kućama a tijekom noći vršit će se obilazak terena. Požar će se do daljnjega nadzirati, a iako je zahvatio veliku površinu (površina nije procijenjena) nema značajniji štetnih utjecaja ni ugroze. ŽVOC Zadar zaprimio je 12.travnja u 11:13 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području . Požarom je zahvaćeno trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te DVD Stankovci sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 15:20 sati.

ŽVOC Zadar zaprimio je 12.travnja u 17:40 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Stankovaca, predio Crljenik. Požarom je zahvaćeno 5 ha trave, niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je DVD Stankovci sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 19:30 sati.

Dana 12. travnja ŽVOC Zadar zaprimio je u 15:35 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Benkovca, selo Rodaljice. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje, te hrastova šuma na površini od 50 ha. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, jedan protupožarni zrakoplov Air tractor, te JVP Benkovac, DVD Polača i Lišane Ostrovičke sa ukupno 12 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Požar je ugašen u 21:20 sati.

Šibensko-kninska županija (granično područje sa BiH)

Dana 10. travnja požar koji se proširio u BiH kod mjesta Uništa prema granici sa RH u graničnom području Kijevo – Glavaš, tijekom 12. travnja aktivno se gasio radi sprječavanja daljnjeg širenja požara na Republiku Hrvatsku. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Knin, te DVD-a Knin i Kijevo. Požar je i dalje aktivan na području BiH, te se i dalje nadzire njegovo širenje.

Dana 12. travnja ŽVOC Šibenik zaprimio je u 15:13 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Uzdolja, zaseok Mašići. Požarom je zahvaćeno 18 ha trave, niskog raslinja, te prizemne hrastove šume. U gašenju požara sudjelovala je JVP Knin, te DVD Biskupija sa ukupno sedam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 18:55 sati, a ugašen u 19:37 sati.

Splitsko-dalmatinska županija

Na požaru koji dojavljen 08. travnja u 06:45 sati u JVP Sinj na području planine Svilaja na predjelu Otišića kod zaseoka Maovice, tijekom 12. travnja nastavljeno je nadgledanje požara od strane DVD-a Vrlika sa 10 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila, na strani Splitsko-dalmatinske županije, a zbog minski sumnjivog područja, vatrogasci iz DVD-a Ružić nadziru požarište sa strane Šibensko-kninske županije. Požarom je zahvaćeno oko 350 ha trave i niskog raslinja. Požar je i dalje aktivan.

Dana 11. travnja u 07:00 sati, ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na području Ježević – Crvene Grede na planini Dinari (požar koji se već nadgledao) koji se sa područja BiH proširio na područje Republike Hrvatske. Požar se nalazi na vrlo teškom i nepristupačnom terenu, a tijekom 12. travnja vršilo se uglavnom nadgledanje i obilazak požarišta od strane DVD-a Vrlika sa tri vatrogasaca i jednim vatrogasnim vozilom. Gori trava i nisko raslinje, a opožarena površina nije procjenjena. Požar je i dalje aktivan.

Dana 12. travnja u 15:35 sati, ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Vrgorca, predio Duge Njive. U požaru je izgorjelo 6 ha bjelogorične šume. U gašenju požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Vrgorac. Požar je ugašen u 19:00 sati.

Ličko-senjska županija

Dana 12. travnja u 13:33 sati, JVP Gospić zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Gospića, naselje Barlete. Požarom je zahvaćeno 60 ha suhe trave uz autoput na 190-tom kilometru. U gašenju požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gospić. Požar je ugašen u 16:20 sati.

Dana 06. travnja u 15:35 sati, JVP Plitvička jezera zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Udbine, naselje Podlapača. Požar se nalazi na nepristupačnom terenu, a zahvačena površina je oko 300 ha šikare i makije. Tijekom 12.travnja JVP Plitvička jezera i Gospić vršila je gašenje požara sa ukupno šest vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je i dalje aktivan.

Karlovačka županija

Dana 12. travnja u 18:40 sati, JVP Ogulin zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Ogulina, naselje Sveti Jakov. Požarom je zahvaćeno 12 ha trave, suhih grana i drvenog materijala. U gašenju požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Ogulin. Požar je lokaliziran u 19:23 sati, a ugašen u 19:38 sati.

Koprivničko-križevačka županija

Dana 12. travnja DVD Sigetac zaprimilo je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Peteranec, naselje Sigetec, Starogradska. Požarom je zahvaćeno 35 ha strništa, niskog raslinja, granja i trske. U gašenju požara sudjelovala su DVD-a: Sigetec, Legrad, Rasina, Peteranec i Županijski vatrogasni zapovijednik sa ukupno 28 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.

Požar je ugašen u 18:45 sati.



VOS