VOS 4. / 5. travnja

Grad Zagreb

Tijekom dana i noći 04./05. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 154 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se još nalazi vrlo veliki broj intervencija (trenutno 112) koje treba odraditi.

Kao ispomoć vatrogascima Grada Zagreba i danas su sudjelovali vatrogasci sa vatrogasnim vozilima iz JVP-a Velika Gorica, Krapina, Slavonski Brod, Slatina, Split, Varaždin, Osijek, Rijeka i DVD-a Novalja.

Dana 04. travnja u 09:51 sati ŽVOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru garaže u Petruševec I – III odvojak br.28. U požaru su dvije osobe zadobile opekline te su medicinski zbrinute. Požar je ugašen u 10:08 sati od strane JVP Zagreb sa 7 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila a sanaciju požarišta pripomogli su DVD Buzin i DVD Planina Donja te je vatrogasna intervencija završena u 14:01 sati.

Ličko -senjska županija

Dana 04.travnja u 18:05 sati ŽVOC Gospić zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Budak. U požaru je izgorjelo oko 10 ha trave i niskog raslinja a požarj je ugasila JVP Gospić sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom u 20:00 sati

Županija zadarska

Dana 04. travnja u 15:29 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Privlaka. U požaru je izgorjelo oko 75 ha trave i niskog raslinja a požar je ugašen u 19:20 sati od strane DVD Privlaka sa šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Šibensko kninska županija

Dana 04. travnja u 08:57 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na otoku Žirje-uvala Tratinska. Požarom je bilo zahvačeno oko 4 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Prilikom dolaska na mjesto požara pronađena je jedna smrtno stardala muška osova. Požar je ugašen u 21:52 sati od strane JVP Šibenik, DVD Žirje i DVD Zablaće sa 23 vatrogasca i 3 vatrogasna vozila. Požar je gasio jedan zrakoplov Canadair a bio je uključen i vatrogasni eko brod županijske Vatrogasne zajednice za prijevoz gasitelja i opreme.

Splitsko dalmatinska županija

Dana 04. travnja u 12:55 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Broćanac-Borovići. U požaru je izgorjelo oko 5 ha trave, niskog raslinja i smrike.Zbog požara okolna mjesta bila su bez električne energije od 13:50 sati do 17:15 sati. a požar je ugašen u 19:30 sati od strane DVD Zagora, DVD Klis i DVD Dugopolje sa deset vatrogasaca i tri vatrogasna vozila.

Dana 04. travnja u 17:54 sati ŽC 112 Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora kod mjesta Zelovo. U požaru je izgorjelo oko 10 ha trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 22:00 sati od strane DVD Muć i JVP Sinj sa sedam vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.                                

Vukovarsko srijemska županija

Dana 04. travnja u 07:00 sati JVP Ilok zaprimio je dojavu o eksploziji plina i požaru kuće u Iloku, ulica Milana Štefanika 23. Usljed eksplozije i požara jedna je osoba smrtno stradala a požar je ugašen u 07:50 sati od strane JVP Ilok sa 6 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila. Vatrogasna intervencija je završila u 10:30 sati.

Karlovačka županija

Dana 04. travnja u 19:32 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Gornje Primišlje. U požaru je izgorjelo oko 16 ha trave i niskog raslinja a požar su ugasili vatrogasci DVD Slunj sa pet vatrogasaca i jedno vatrogasno vozilo. Požar je ugašen u 20:41 sati.

Krapinsko zagorska županija

Dana 04. travnja u 13:35 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Gornji Kraljevec. U požaru je izgorjelo oko 15 ha trave i niskog raslinja a požar su ugasili vatrogasci DVD Hrašćina Trgovišće i DVD Budinšćina sa 14 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 15:20 sati.

Dana 04, travanja u 13:35 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Grtovec. U požaru je izgorjelo oko 6 ha trave i niskog raslinja a požar su ugasili vatrogasci DVD Budinščina sa 11 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 23:36 sati.

Zagrebačka županija

Dana 04, travnja u 16:54 sati ŽVOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora u mjestu Guci Draganički. U požaru je izgorjelo oko 12 ha trave i niskog raslinja a požar su ugasili vatrogasci DVD Guci, DVD Jastrebarsko, DVD Draganići i DVD Mrzljaki – Goljak sa 29 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila. Požar je ugašen u 19:10 sati.



VOS