VOS 3. / 4. travnja

Grad Zagreb

Tijekom dana i noći 03./04. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 245 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se još nalazi vrlo veliki broj intervencija (trenutno 212) koje treba odraditi.

Kao ispomoć vatrogascima Grada Zagreba i danas su sudjelovali vatrogasci sa vatrogasnim vozilima iz JVP-a Velika Gorica, Krapina, Slavonski Brod, Slatina, Split, Varaždin, Osijek, Rijeka i DVD-a Novalja.

Zadarska županija

Dana 02. travnja u 15:13 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru kod Polače – Lišane Tinjske. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasnih vozila iz JVP Benkovac te DVD-a Sveti Filip i Jakov i Polača. Požar je u 17:30 sati.

Dana 02. travnja u 16:29 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru kod Škabrnje. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasaca sa vatrogasnim vozilom iz JVP Zadar. Požar je lokaliziran u 18:35, a ugašen u 19: sati.

Zadarska i Šibensko–kninska županija

Dana 02. travnja u 08:57 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u graničnom području zadarske županije na području Pribudića i šibensko-kninske županije koji se proširio u dva kraka na području Oton-Bendera (Ervenika) predio Čupkovića Kita te dijela prema Kninu. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od oko 100 ha u dijelu zadarske županije, te oko 19 ha (u oba kraka zajedno) trave i niskog raslinja u dijelu šibensko-kninske županije. Na intervenciji gašenja požara na zadarskom području sudjelovala je JVP Gračac sa četiri vatrogasca i dva vozila, dok sa šibensko-kninske strane sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Knin te DVD-a Knin i Ervenik. Požar jena području Zadarske županije 02. travnja u 18:55 sati, a na području Šibensko-kninske županije požar je 03. travnja u 09:30 sati lokaliziran, a ugašen u 14:37 sati.

Istarska županija

Dana 03. travnja u 14:05 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Labinci – Kaštelir kod Višnjana. Požarom je bila zahvaćena većinom trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. U gašenju požara sudjelovala su 34 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Poreč te DVD-a Tar-Vabriga, Višnjan, Vižinada i Kaštelir-Labinci. Požar je ugašen u 15:55 sati, a osiguranje na požarištu trajalo je do 21:30 sati.

Dana 03. travnja u 15:45 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru skladišnog prostora hale sa papirom i kartonskim materijalom na području Gradine (Vrsar – Orsera). Požarom je bilo zahvaćeno oko 20 euro paleta i oko 10 m3 kartonskog materjala na površini od oko 50 m2. Zbog velikih naslaga kartonskog materjala vlasnik je koristio radni stroj za ispomoć u razgrtanju kartona radi lakšeg gašenja. U gašenju požara sudjelovalo je 17 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Poreč te DVD-a Vrsar i Lovreč. Požar je ugašen u 17:15 sati, a osiguranje na požarištu trajalo je do 19:35 sati.

Primorsko-goranska

Dana 03. travnja u 14:12 sati ŽVOC Rijeka zaprimio je dojavu o požaru u objektu na otoku Krku, Vantančići, Odvojak Lišine br. 14. Požarom je zahvaćena kupaona te dio dnevne sobe, a i ostali dio stana je oštečen produktima izgaranja. Do dolaska vatrogasaca jedno dijete je odvezeno na HMP zbog mogućih opeklina na ruci, a vlasnik je već ugasio veći dio požara Na intervenciji su sudjelovala 4 vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Krk . Požar je ugašen u 15:35 sati.

Ličko-senjska županija

Dana 03. travnja u 13:28 sati JVP Gospić zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Ostrvice kod Gospića, uz AC1 na 185.-186. km. Požarom je bila zahvaćena većinom trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. U gašenju su sudjelovala 2 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gospić. Požar je ugašen u 16:25 sati.

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 03. travnja u 15:33 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja kod Lovreća. Požarom je zahvaćeno oko 6 ha trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz DVD-a Lovreć. Požar ugašen u 18:40 sati.

Dana 03. travnja u 15:33 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja kod Imotskog predio Biluši. Požarom je zahvaćeno oko 9 ha trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP-a Imotski. Požar u ugašen u 19:00 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS