VOS 05. / 06. travnja

Grad Zagreb
Tijekom dana i noći 05./06. travnja, u saniranju posljedica snažnog potresa koji je zadesio Grad Zagreb 22. ožujka, vatrogasci sa područja Grada Zagreba bili su angažirani na 25 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, crijepova, oštećenih zidova, fasada i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja. U dojavama se još nalazi određen broj intervencija (trenutno 105) koje treba odraditi.

Dubrovačko – neretvanska županija
Dana 05. travnja u 04:00 sati DVD Smokvica zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Otoku Korčuli – poviše Smokvice. Požarom je zahvaćena borova šuma na trenutno procijenjenoj površini oko 50 ha. Tijekom dana na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je oko 70 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz svih DVD-a sa otoka te DVIP Dubrovnik i DVD Orebić koji su stigli trajektom sa kopna. Pored zemaljskih snaga na intervenciji gašenja sudjelovala su i dva protupožarna zrakoplova Canadair čiji je ponovni angažman zakazan za jutro 06. travnja. Isto tako jutarnjim trajektom stižu dodatne snage sa kopna (21 vatrogasac sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Dubrovačko Primorje, JVP Dubrovački vatrogasci i DVD Putnikovići).

Šibensko – kninska županija
Dana 05. travnja u 00:34 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Perković – Brdo Rasovača. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 35 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 17 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD-a: Brodarica-Krapanj,Grebaštica i Perković. Požar se jednim dijelom nalazio u splitsko-dalmatinskoj županiji te je na intervenciji sudjelovao i DVD Seget Vranjica.
Požar je ugašen u 12:00 sati.

Dana 05. travnja u 16:40 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Riđane (Rađe). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 35 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Biskupija.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 22:08 sati.

Dana 05. travnja u 12:30 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je
dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Međare, Cicvare (kod Skradina). Požarom je
bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požar sudjelovalo je 26 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice, DVD-a: Vodice, Dubravice, Sveti Juraj- Kistanje i Skradin. 

Požar je ugašen u 16:57 sati.

Dana 05. travnja u 13:19 sati Županijski vatrogasni koordinator u ŽC 112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Međare (kod Skradina). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Vodice i DVD Vodice.
Požar je ugašen u 14:41 sati.

Zadarska županija
Dana 05. travnja u 13:34 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Galovac. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 18 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Zadar i DVD Sukošan. Kao potpora zemaljskim snagama u gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor te jedan protupožarni zrakoplov Canadair (koji je preusmjeren pri povratka sa požarišta na Otoku Korčuli).
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 20:31 sati.


Dana 05. travnja u 15:48 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Slivnica (Posedarje). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, bjelogorična i crnogorična šuma na površini od 6ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Zadar i DVD Ražanc.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:40 sati.

Karlovačka županija
Dana 05. travnja u 15:56 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Podmelanica kod Slunja (Vojni poligon „Eugen Kvaternik“). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i bjelogorična šuma na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Slunj.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 19:49 sati.

Ličko – senjska županija
Dana 05. travnja u 16:15 sati ŽC 112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u Ličkom Lešću. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 30 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Sinac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:20 sati.


Dana 05. travnja u 10:13 sati ŽC 112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lički Ribnik. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gospić.
Požar je ugašen u 18:30 sati.


Dana 05. travnja u 13:00 sati ŽC 112 Gospić zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zalužnica. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 80 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Sinac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 16:05 sati.

 

 



VOS