VOS 12. / 13. veljače

Osječko-baranjska županija

Dana 12. veljače u 09:04 sati JPVP Grada Osijeka zaprimila je dojavu o požaru u Autocentru Kovačević, na adresi Bilje, Kralja Tomislava. Požarom su bila zahvaćena tri vozila za prodaju i četiri rashodovana vozila u garaži. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je ukupno 12 vatrogasca sa četiri vatrogasna vozila iz JPVP Grada Osijeka i DVD Bilje.

Požar je ugašen u 10:03 sati.

 

Požeško-slavonska županija

Dana 12. veljače u 09:55 sati ŽC 112 Požega zaprimila je dojavu o požaru u Domu zdravlja Požega koji je nastao na pulmološkom aparatu za disanje na adresi Pakrac, Bolnička. Prilikom oštećenja ventila na pulmološkom aparatu došlo je do požara i eksplozije, te je medicinski djelatnik koji je gasio požar pomoću aparata za početno gašenje (S9) zadobio ozlijede lijeve ruke. Ozlijeđeni djelatnik zbrinut je u OB Pakrac. Do dolaska vatrogasaca požar je ugašen, a boca sa kisikom je uklonjena kako ne bi došlo do ponovnog zapaljenja iste. Na intervenciji vatrogasaca sudjelovali su JVP Požeško-slavonske županije i DVD Pakrac sa ukupno devet vatrogasca i dva vatrogasna vozila.

Intervencija je završila u 12:52 sati.   

 

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS