VOS 20./21. siječnja

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 19. siječnja u 20:30 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru Svilaji, kod zaseoka Leskuri. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov CL i 1 AT, te 10 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila DVD-a Muć.

Požar je lokaliziran u 18:00 sati te će požar biti nadziran tijekom noći.

 

Šibensko-kninska županija

Dana 20. siječnja u 11:28 sati vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otoku Žut. Požarom je zahvaćeno oko 1 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov CL, a poradi nemogućnosti pravovremenoga dolaska na požarište nisu djelovale zemaljske snage. 

Požar je lokaliziran u 13:44 sati, a ugašen u 14:55 sati. 

 

Dana 20. siječnja u 16:52 sati vatrogasni koordinator u ŽC112 Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja u Kninu, Put Golubića, Vrelo. Požarom je zahvaćeno oko 7,5 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su 2 vatrogasaca s 1 vatrogasnim vozilom JVP Knin. 

Požar je ugašen u 22:17 sati. 

 

Grad Zagreb

Dana 20. siječnja VOC Zagreb zaprimio je u 15:13 sati dojavu o požaru kuće na Trešnjevci, na adresi Milana Ogrizovića. Radilo se o požaru napuštene dvokatne kuće. Tijekom požara došlo je do manjih eksplozija koje su razbacale žbuku na parkirane automobile u blizini objekta. Ozlijeđenih osoba nije bilo. U gašenju požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb. 

Požar je ugašen u 17:29 sati.      



Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS