VOS 21./22. siječnja

Grad Zagreb

Dana 21. siječnja u 20:42 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru stambene zgrade na adresi Jakova Gotovca br. 6 (Medveščak). Požarom je zahvaćeno više stanova od kojih su dva potpuno izgorjela, dva djelomično, a još ih je nekoliko oštećeno. Požar se proširio na krovište na površini od 450 m2. Stanari zgrade su evakuirani te su sami potražili privremeni smještaj (grad Zagreb je također osigurao smještaj). Uslijed požara jedna osoba je ozlijeđena te je zbrinuta od strane HMP.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 41 vatrogasac sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb, DVD Zagreb i DVD Šestine. Tijekom noći i jutra vatrogasci su radili na osiguranju i sanaciji požarišta, a trenutno su angažirana tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Zagreb.

Intervencija je još uvijek u tijeku.

 

Splitsko – dalmatinska županija

Požar otvorenog prostora na Svilaji (zaseok Leskuri) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 19. siječnja, a kojeg su 20. siječnja gasila dva protupožarna zrakoplova i 10 vatrogasaca, proglašen je ugašenim 21. siječnja u 18:00 sati. Procijenjena površina iznosi 50 ha.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.



VOS