VOS 7. / 8. listopada

Osječko-baranjska županija

Dana 07. listopada u 16:56 sati ŽC 112 Osijek zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Tenja, Petra Preradovića 8b. Požarom je bilo zahvaćeno krovište i potkrovlje kuće, površine 64 m2. U gašenju požara ozlijeđen je vatrogasac (zadobio opekotine II stupnja), djelatnik JPVP Grada Osijeka i zbrinut je od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 20 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JPVP Grada Osijeka, te DVD-a Osijek Tenja, Osijek Donji Grad i Osijek Gornji Grad.

Intervencija vatrogasaca završila je u 19:45 sati.

 

Splitsko-dalmatinska županija

Dana 07. listopada u 21:43 sati ŽC 112 Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Klisa-Solina –Ilijin potok. Požarom je zahvaćeno oko 2 ha trave, niskog raslinja i makije. U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 33 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Split, te DVD-a Solin, Vranjic, Dugopolje, Mladost, Klis i Zagora.

Požar je lokaliziran u 23:25 sati, a tijekom noći dežurstvo radi jakog vjetra.


Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

Izvješće sastavljeno u 07:00 sati.



VOS