Varaždin: Rekordno županijsko natjecanje

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/zupanijsko_2011b.jpg

Nakon održanih 20-tak različitih vatrogasnih natjecanja u Varaždinskoj županiji tijekom ljeta, aktivnosti u ovom području vatrogasnih aktivnosti svoj su ovogodišnji vrhunac sezone doživjele uspješnom organizacijom po svim pokazateljima rekordnog 5. Natjecanja vatrogasaca i 9. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije.

Nakon održanih 20-tak različitih vatrogasnih natjecanja u Varaždinskoj županiji tijekom ljeta, aktivnosti u ovom području vatrogasnih aktivnosti svoj su ovogodišnji vrhunac sezone doživjele uspješnom organizacijom po svim pokazateljima rekordnog 5. Natjecanja vatrogasaca i 9. Natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije. Manifestacija je održana 11. rujna 2011. godine pod pokroviteljstvom župana Varaždinske županije Predraga Štromara, a domaćin ove županijske smotre vatrogastva bio je grad Varaždin, odnosno stadion Sloboda i sportsko igralište 5. Osnovne škole Varaždin.

U okviru natjecanja nastupio je rekordan broj od oko 2100 sudionika, od čega 1000 pripadnika vatrogasne mladeži i 200 njihovih voditelja svrstanih u 100 odjeljenja, 81 seniorsko odjeljenje s 810 natjecatelja te i 100-njak članova sudačkog i tehničkog osoblja. U odnosu na prethodna županijska vatrogasna natjecanja, nastupio je rekordan broj sudionika, odnosno jedna petina ukupnog broja članova vatrogasnih organizacija na području županije. Posebno raduje veliki broj odjeljenja djece odnosno mladeži, što zasigurno ukazuje na pozitivan trend povećanja interesa za vatrogastvo među djecom, ali i razumijevanje glede potrebe za kvalitetnim radom s mladima od strane vatrogasnih organizacija.

Među dječacima u dobi od 6 do 12 godina titulom prvaka Varaždinske županije okitili su se članovi DVD-a Čanjevo, ispred vršnjaka iz DVD-a Donji Kučan i DVD-a Vidovec. Među njihovim vršnjakinjama u vježbi s brentačama i štafetnoj utrci najuspješnije su bile djevojčice iz DVD-a Donja Voća, ispred DVD-a Šćepanje i DVD-a Varaždinske Toplice.
U kategoriji muške mladeži (12-16 godina) prvo je mjesto osvojio DVD Novi Marof ispred DVD-a Donja Voća i DVD-a Gornji Kučan, dok su u kategoriji ženske mladeži najuspješnije bile članice DVD-a Radovan, ispred vršnjakinja iz DVD-a Gornji Kučan i DVD-a Brstec.
U sklopu natjecanja održane su i Igre vatrogasne mladeži Varaždinske županije, a koje zapravo predstavljaju splet zabavnih igara s vatrogasnom tematikom. Najuspješniji u ovom zanimljivom natjecanju bili su dječaci iz DVD-a Donja Voća, DVD-a Ivanec i DVD-a Sveti Đurđ te djevojčice iz DVD-a Šćepanje, DVD-a Vidovec i DVD-a Biškupec. Među njihovim starijim kolegama najbolji su bili članovi DVD-a Donja Voća, DVD-a Gornji Kučan i DVD-a Salinoveca, a među članicama vatrogasne mladeži pobijedile su članice DVD-a Ljubešćica ispred DVD-a Ivanec.

U najjačoj seniorskoj muškoj “A” kategoriji naslov županijskih prvaka pripao je članovima DVD Biškupec s izvedenom vježbom za manje od 30 sekundi, ispred DVD-a Novi Marof i DVD-a Kneginec Gornji. Među ženama u “A” kategoriji pobijedile su članice DVD-a Oštrice, ispred DVD-a Leskovec i DVD-a Biškupec.

Cijeli tekst, rezultate i fotografije pogledajte na stranici VZŽ Varaždinske



Natjecanja