XII. državno natjecanje vatrogasne mladeži RH - Pula 2016

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/CAM01053.jpg

12. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano 24. 9. 2016. na Sportsko-rekreacijskom centru Uljanik u Puli.

12. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske


U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Istarske županije, na Sportsko rekreacijskom centru Uljanik u Puli održano je 24. rujna 2016. godine 12. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske.
Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 118 natjecateljskih odjeljenja vatrogasne mladeži uzrasta od 12 do 16 godina, i to 57 muških i 51 žensko odjeljenje, s gostima iz Češke, Mađarske i Slovenije.
Uoči natjecanja na svečanom prijemu, organizacijski odbor i voditeljstvo natjecanja predvođeni s načelnikom HVZ Željkom Popović upoznalo je gradonačelnika grada Pule Borisa Miletića o sustavu vatrogasnih natjecanja HVZ, te zahvalilo domaćinu na naporima uloženim u pripreme natjecanja.
Kako se sukladno Pravilniku za natjecanja na natjecanju izvodi samo jedna vježba i štafetna utrka, 23. rujna je u poslijepodnevnim satima svim natjecateljskim odjeljenjima omogućen trening.
Natjecanje je bez ikakvih zastoja održano 24. rujna u prijepodnevnim satima, a pehare i novčane nagrade (trećeplasirana odjeljenja su dobila novčane nagrade Hrvatske vatrogasne zajednice za kupnju vatrogasne opreme u iznosu od 1.500 kn, drugoplasirana 2.500 kn a prvoplasirana 5.000 kn) uručili su predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i domaćina, predvođeni izaslanikom Hrvatskog Sabora, a ujedno i predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanader.
Rezultati su bili sljedeći:
Kategorija mladež muška:
1. DVD Bedekovčina
2. DVD Novi Marof I
3. DVD Desno Trebarjevo

Kategorija mladež ženska:
1. DVD Bedekovčina
2. DVD Nuštar
3. DVD Kuče
Temeljem postignutih rezultata, pravo nastupa na 21. međunarodnom susretu i natjecanju vatrogasne mladeži, koje se od 9. do 16. srpnja 2017. godine održava u Villachu (Austrija), stekli su u muškoj kategoriji DVD Bedekovčina i DVD Novi Marof, te DVD Bedekovčina u ženskoj kategoriji.


Mario Starčević

Pula 2016 - državno mladež - konačni poredak

Fotografije s natjecanja - mladež

Fotografije s natjecanja - odrasli

Iz medija:

Pulska Svakodnevnica, 24. 9. 2016 - prilog sa 12. državnog natjecanja vatrogasne mladeži RH https://www.youtube.com/watch?v=oCPWoSLWsWg



Natjecanja