Održan Memorijal RIJEČKE VATRE

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/loadImage_117.jpg

Na Korzu u Rijeci održan je 9. memorijal Riječke vatre, natjecanje vatrogasnih timova u zahtjevnoj disciplini Fire combat

Memorija »Riječke vatre« održan je na Korzu devetu godinu zaredom u čast svim riječkim vatrogascima, poginulim tijekom spašavanja ljudi i imovine. Ove godine okupile su se 43 muške i ženske vatrogasne ekipe iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, preko Zagreba do Osijeka, ali i iz susjedne Slovenije, čime je memorijal dobio međunarodni karakter. Dvočlane ekipe natjecale su se pred brojnim gledateljima na glavnoj riječkoj šetnici u svladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno taktičkih radnji, sve u punoj vatrogasnoj opremi. Sve s osnovnim ciljem, istaknuo je voditelj programa Dario Gauš, da se vatrogasna struka približi građanima, onima koji vatrogasce plaćaju i kojima služe. Memorijal »Riječke vatre« ponovo je imao humanitarnu notu, jer sredstva od kotizacija i priloga građana, bio je namijenjen opremanju Odjela za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Dječje bolnice Kantrida. Time je nastavljena akcija pomoći ovom odjelu Dječje bolnice pokrenuta još prošle godine, kad je na Memorijalu prikupljeno više od 19 tisuća kuna, a očekuje se da će značajan iznos biti prikupljen i ove godine. Pozdravne riječi uputili su zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Rijeka Hinko Mance.

- Svaki dosadašnji memorijal odlikovao je izraženi natjecateljski duh, kao i lijepo zajedničko druženje vatrogasaca, zbog čega »Riječke vatre« redovito sudionicima, ali i gledateljima ostaju u lijepoj, uspomeni. Nastojat ćemo nastaviti tu tradiciju i na jubilarnom te sljedećim izdanjima memorijala. Današnje natjecanje boduje se i za Kup Hrvatske vatrogasne zajednice. Najbolji neka pobjede, poručio je Hinko Mance okupljenim natjecateljima. Bio je to znak ekipama da krenu s posljednjim pripremama prije početka natjecanja, koje je uključivalo izvođenje zahtjevne vježbe. Dvočlane ekipe morale su spojiti tlačne cijevi, preskočiti zid pa zatim proći kroz tunel, da bi uslijedilo penjanje na toranj, uz povlačenje cijevi gore sa sobom. Nakon spuštanja niz toranj, ekipe su morali spasiti lutku, iznoseći je u sigurnu sredinu, daleko od vatre, a posljednji zadatak bio je povlačenje cijevi napunjene vodom i gađanje mete. U svemu su se prijavljene ekipe i ove godine više nego dobro snašle, pokazujući visok stupanj spremnosti, a okupljeni građani mogli su uživati u atraktivnom natjecanju, u svijetu poznatom pod nazivom »Fire Combat«.

Novi list, 25. rujna 2016.

Rezultati natjecanja



Natjecanja