Vatrogasci demonstrirali snage na Danima zaštite i sigurnosti

Slika /arhiva/multimedia/old/publish/14354958_1355603544464982_7950875192470178595_n.jpg

Manifestacija “Dani zaštite i sigurnosti” s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o značaju sigurnosti i ulozi svih sudionika koji sudjeluju u zaštiti građana, održana je u Zagrebu od 23. do 25. rujna 2016. godine.

Vatrogastvo se tijekom ova 3 dana prezentiralo kroz atraktivne vježbe kojima je prikazana uvježbanost i spremnost vatrogasnih timova iz cijele Hrvatske. U vježbama je dan naglasak na specifičnosti vatrogasnog posla, od spašavanja u prometnim nesrećama, spašavanja s visine, spašavanja uz pomoć vatrogasnih timova s potražnim psima, rada s opasnim tvarima. Vatrogasci su neizostavan segment i obrane od poplava stoga su tijekom sva tri dana vatrogasci Karlovačke županije prezentirali opremu i čamac, ali i demonstrirali specifičnosti vatrogasnih intervencija tijekom poplava. Javnosti je bilo izloženo i vozilo JVP Grada Zagreba.

Hrvatska vatrogasna zajednica je u svom prostoru izložila edukativni materijal te je prezentirana i osobna vatrogasna oprema, a u svemu su najviše uživali najmlađi razgledavajući opremu i fotografirajući se s vatrogascima.

Organizator manifestacije je Hrvatski forum za urbanu sigurnost i časopis Zaštita te tvrtka Tectus d.o.o., a o održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Osim timova Hrvatske vatrogasne zajednice svoju su spremnost demonstrirali i timovi Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Hrvatskog crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i Hrvatskog centra za razminiranje.

Iz medija:

Nova TV Vijesti: https://www.youtube.com/watch?v=VbY62ADau2U

Nova TV Dnevnik: https://www.youtube.com/watch?v=7s6KuJ6cKGw

HRT Dobro jutro Hrvatska: https://www.youtube.com/watch?v=ak5rsFNXZWc

Jutarnji list: http://www.hvz.hr/clanci/presscut-vjezbe/atraktivna-vatrogasna-vjezba-na-danima-zastite-i-spasavanja/

Večernji list: http://www.hvz.hr/clanci/presscut-ostalo/vatrogasne-vjezbe-povodom-dana-zastite-i-sigurnosti/



Hrvatska Vatrogasna Zajednica