10615 vatrogasaca angažirano na saniranju posljedica potresa

Slika /slike/DVIP Split i JVP Daruvar u Glini.jpg

Od dana 28. prosinca 2020. do 30. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10615 vatrogasaca s 2818 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11875 intervencija.

Na području Sisačko-moslavačke županije angažirani su vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik koji su i tijekom 30. siječnja 2021. godine nastavili s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do dana 30. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio ovo područje, kumulativno je sudjelovalo 10615 vatrogasaca s 2818 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11875 intervencija.

Gledajući jučerašnji dan, na sanaciji šteta od potresa, ukupno je angažirano 126 vatrogasca s 37 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 85 vatrogasnih intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirana su 24 vatrogasca s 10 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 10 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-i s područja Grada Siska i DVD Desno Trebarjevo s 41 vatrogascem i 14 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 29 intervencija.

Na području VOZ Petrinje angažiran je 61 vatrogasac sa 13 vatrogasnih vozila s područja  VZŽ Primorsko-goranske i Zagrebačke te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Na području Petrinje evidentirano je 46 intervencija. U općini Majur angažirane su snage s područja Međimurske županije.
 
Intervencije i u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji
Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a s područja Grada Zagreba su tijekom dana 30. siječnja odradili 15 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crjepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama ukupno je sudjelovala 76 vatrogasaca s 30 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a sa područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 10 tehničkih intervencija uklanjanja i sanacije dimnjaka i krovišta. Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno je sudjelovalo 48 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila.

Pisane vijesti | Požari i intervencije