VOS 31. siječnja / 1. veljače 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  31. siječnja / 01. veljače 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, osim domicilnih vatrogasnih snaga županije, angažirane su i snage iz drugih vatrogasnih zajednica županija.
 
Na području VOZ Glina angažirane su snage s područja dvije županije RH, i to VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik te domicilne snage DVD-a.
 
Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a s područja Grada Siska.
            
Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja tri županije RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Zagrebačke, te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.
U općini Majur angažirane su snage s područja Međimurske županije.    
 
Ukupno su na dan 31. siječnja 2021. godine u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik.
 
Prema trenutno obrađenim podacima 31. siječnja 2021. godine, ukupno je angažirano  117 vatrogasaca sa 36 vatrogasnih vozila. Ukupno je trenutno evidentirano 15 vatrogasnih intervencija. Ovo su trenutno obrađeni podaci koji su podložni promjenama.
 
Ukupan broj vatrogasaca, vatrogasnih vozila i ukupan broj odrađenih intervencija po pojedinim vatrogasnim operativnim zonama:
 
VOZ Petrinja: 58 vatrogasac sa 14 vatrogasnih vozila; evidentirano 13 intervencija
VOZ Sisak: 35 vatrogasac sa 12 vatrogasnih vozila; evidentirana 1 intervencija
VOZ Glina: 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila; evidentirana 1 intervencija 

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci rade na uklanjanju oštećenih dimnjaka, crjepova, oštećenih zidova, sanaciji krovišta, obilježavanja opasnih područja te izvida po dojavama i drugim zadaćama u svrhu zaštite ljudskih života i imovine.
Tijekom večernjih sati, sve vatrogasne snage izvan Sisačko-moslavačke županije, koje su bile na ispomoći vratile su se u matične baze.
 
Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28.12.2020. do dana 31.01.2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 10732 vatrogasca s 2854 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11890 intervencija.
 
Do pisanja ovog izvješća bilježimo 8 ozlijeđenih vatrogasaca (JVP Petrinja, JVP Split, DVD-a Otočac, DVIP-a Dubrovnik, DVD-a Novalja, DVD-a Kupinečki Kraljevec, DVD Gračani i DVD Ivanec).

VOS | VOS