Zajedničke aktivnosti Vojnog ordinarijata i HVZ-a

Slika /slike/poklanjanje knjige.jpg

Na sastanku su definirana događanja za 2022. godinu, a koja se tiču zajedničkih aktivnosti

U Vojnom ordinarijatu je 25. ožujka održan sastanak glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića i biskupa msgr. Jure Bogdana.
U uvodnom je dijelu sastanka naglašena dosadašnja odlična suradnja kao i želja da se ona nastavi i u narednom razdoblju,  a zapovjednik Tucaković ovom je prilikom biskupu Bogdanu poklonio Monografiju o 145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice.

Od glavnih događaja u 2022. godini dogovorena je sveta misa za vatrogasne dužnosnike povodom Dana vatrogastva, 4. svibnja kao i Hodočašće vatrogasaca 29. svibnja u Mariju Bistricu. Ove se godine očekuje, kao i prethodnih, sudjelovanje u obilježavanju Kornatske tragedije, a prve nedjelje u mjesecu listopadu održava se i Hodočašće vojske, policije i branitelja u kojem će sudjelovati i vatrogasci.

Pokrajinska hodočašća
Kao i prethodnih godina, Hrvatska vatrogasna zajednica imat će svoje predstavnike na pokrajinskim hodočašćima na kojima će sudjelovati po 20 vatrogasaca iz kraja u kojem se održava hodočašće. Tako će vatrogasci sudjelovati u hodočašćima u Sinju, Ludbregu, Udbini i Iloku, a ukoliko mogućnosti budu dopuštale organizaciju Hodočašća u Lourdes, i desetak vatrogasaca će sudjelovati u ovom tradicionalnom hodočašću.

Od ostalih aktivnosti dogovoreno je sudjelovanje u Križnom putu za vojsku i policiju koje će se održati ovaj vikend, a vatrogasne snage će predstavljati vatrogasci Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Također, u planu za ovu godinu je i okupljanje svih svećenika i fratara koji su ujedno i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a kako bi se obilježila povezanost i zajedništvo ovih dvaju poziva.  

Pisane vijesti