DVOC 24. / 25. ožujka 2022.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. ožujka 2022. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 24. ožujka 2022. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 24. ožujka 2022. godine obavljena je 1 vatrogasna intervencija na kojoj su angažirana 2 vatrogasca s 1 vozilom.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.
 
Dana 24. ožujka u 13:41 sati DVD Glina zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Gline, Brezovo polje. Požarom je bila zahvaćena trava i šuma na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Glina i Viduševac sa ukupno šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 16:30 sati.
 
Dana 24. ožujka u 13:48 sati JVP Petrinja zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Petrinje, Gornja Pastuša. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 400 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Petrinja  sa  tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 14:18 sati.
 
Požeško-slavonska županija
Dana 24. ožujka u 12:59 sati JVP Požeško slavonske županije zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Brestovca, Dolački put. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Požeško slavonske županije, te DVD-a Zakorenje i Brestovac sa ukupno 10 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 14:19 sati.
 
Zadarska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 22. ožujka u 21:40 na području Gračaca, brdo Resnik (u blizini jezera Štikada), a na čijem je gašenju tijekom dana sudjelovao i jedan zrakoplov Canadair ugašen je u 10:50 sati. Izgorjelo je 200 ha trave, niskog raslinja i makije.
 
Dana 24. ožujka u 11:05 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kruševo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni avion Canadair kao i ukupno 11 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i Benkovac, DVD-a Obrovac i Jasenice te Županijski vatrogasni zapovjednik. Požar je ugašen u 15:00 sati.
 
Dana 24. ožujka u 13:37 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Zemunika Donjeg, naselje Goleš. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Zadar i DVD Sukošan sa ukupno osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 17:25 sati.
 
Šibensko – kninska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 23. ožujka u 15:43 na lokaciji Knin, Kovačić, a na čijem je gašenju tijekom dana 23.ožujka sudjelovao i jedan zrakoplov Canadair ugašen je 24.ožujka  u 13:18 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 22. ožujka u 17:42 sati na lokaciji Satrić, Vukušići, a na čijem je gašenju tijekom dana 23.ožujka sudjelovao i jedan zrakoplov Canadair ugašen je 24. ožujka u 07:00 sati.  
 
Požar otvorenog prostora za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 22. ožujka u 22:02 sati na lokaciji Svinišće, Podašpilje, a na čijem je gašenju tijekom dana 23.ožujka sudjelovao i jedan zrakoplov Canadair ugašen je 24. ožujka u 07:00 sati. Izgorjelo je 6 ha trave i niskog raslinje te borove šume.
 
Dio požara na Svilaji koji se 21.ožujka. na području Pribuda i Crivca (Šibensko-kninska županija) proširio u Splitsko-dalmatinsku županiju tijekom dana 23. ožujka je u 15:30 sati lokaliziran, a ugašen 24. ožujka u 11:00 sati.
 
Dana 24. ožujka u 11:51 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Trilja u naselju Tijarica. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je jedan protupožarni avion Canadair te DVD Trilj sa šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 18:30 sati.
 
Dana 24. ožujka u 14:09 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru predio Rože. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i hrastova šuma na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je JVP Sinj, DVD-a Sinj i Trilj sa ukupno 14 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Požar je aktivan, od 09:30 sati zatraženo angažiranje jednog zrakoplova Canadaira.
 
Varaždinska županija i Krapinsko-zagorska županija
Dana 24. ožujka u 14:28 sati ŽVOC Varaždin zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Novog Marofa u naselju Podrute, koji se jednim dijelom proširio u Krapinsko-zagorsku županiju na području Pece (Budinšćina). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, granje i lišće na ukupnoj površini od 600 ha. Na intervenciji gašenja požara na području Varaždinske županije sudjelovalo je 55 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Novi Marof, Remetinec i Strmec, a na strani Krapinsko-zagorske županije sudjelovalo je ukupno 28 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz Zagorske JVP te DVD-a Hrašćina-Trgovišće i Budinščina. Požar je ugašen u 18:21 sati.
 
Krapinsko-zagorska županija
Dana 24. ožujka u 13:14 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Zajezda. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 24 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Budinšćina. Požar je ugašen u 20:15 sati.
 
Dana 24. ožujka u 18:16 sati Zagorska JVP zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Hum Košnički, Hum Košnički 45. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz Zagorske JVP i  DVD Desinić. Požar je ugašen u 20:15 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 24. ožujka u 11:49 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Samobor, Konščica 10. Požarom je bila zahvaćena trava i šuma na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Samobor, DVD Samobor i Galgovo. Požar je ugašen u 16:44 sati.
 
Dana 24. ožujka u 14:08 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Samobor, Galgovo. Požarom je bila zahvaćena trava na površini od 8 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz JVP Samobor i DVD Galgovo. Požar je ugašen u 16:20 sati.
 
Vukovarsko-srijemska županija
Dana 24. ožujka u 12:24 sati JVP Vukovar  zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Vukovar, Orahovička. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 7 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Vukovar.
Požar je ugašen u 15:55 sati.
 
Ličko-senjska županija
Dana 24. ožujka u 14:31 sati DVD Otočac  zaprimilo je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Poduma.  Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 13,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca i dva vatrogasna vozila iz DVD Otočac. Požar je ugašen u 15:28 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 24. ožujka u 14:39 sati ŽVOC Karlovac  zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Plaški, Janja Gora 48.  Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 400 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Plaški sa četiri vatrogasca i jedno vatrogasno vozilo. Požar je ugašen u 17:45 sati.
 
Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS