Zahvala alkarskom vojvodi na potpori vatrogascima

Slika /slike/6fbd0345027a70bdd8a9.jpeg

U Sinju je danas održana 309. Sinjska alka pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana Milanovića, a na kojoj je alkarski vojvoda u govoru posebno zahvalio hrvatskim vatrogascima koji se danonoćno bore s vatrenom stihijom 

Alci su prisustvovali predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid te brojni drugi visoki dužnosnici.
Slavodobitnik alke je Jure Domazet Lošo, zaposlen u MUP-u.

Uoči samog otvaranja, alkarski vojvoda Mario Šušnjara pozdravio je dužnosnike i uzvanike u prepunom gledalištu, a na kraju govora zahvalio je hrabrim vatrogascima koji se danima bore s vatrenom stihijom što je dugim pljeskom pozdravila publika u Sinju. 
 
U ime svih hrvatskih vatrogasaca na tome mu je zahvalio glavni vatrogasni zapovjednik:
 
Poštovani vojvodo,
 
uz iskrene zahvale u ime svih hrvatskih vatrogasaca koje ste spomenuli u govoru, osobno me u srce dirnulo jer  je Vaš govor bio veliko nadahnuće i potpora u ovoj borbi protiv vatre svim vatrogascima i obiteljima vatrogasaca.
Ponosni smo što imamo takve ljude kao što ste Vi i Vaši alkari. Pozdrav svim alkarima sinjske i cetinske krajine i želim Vam što više pripetavanja na slavu i ponos hrvatskog naroda. Domovini vjerni.
 
Slavko Tucaković , glavni vatrogasni zapovjednik 


Foto: Zvonimir Barisin / PIXSELL

Pisane vijesti