Web verzija aplikacije UVI, preseljenje, nova verzija i izmjene u načinu rada sustava UVI/Uzbunjivanje vatrogasaca

Slika /slike/amblem.jpg
2. kolovoza 2022. sustav UVI preseljen je na novu infrastrukturu.

Za nastavak korištenja aplikacije UVI ipak neće biti potrebno napraviti reinstalaciju aplikacije, kao što je bilo navedeno ranije. UVI možete nastaviti koristiti na isti način kao i do sada. Neovisno o tome, upute za instalaciju dostupne su ovdje https://hvz.gov.hr/UserDocsImages/Informatizacija/UVI/UVI-upute-za-instalaciju-i-pokretanje-kolovoz-2022-v2.pdf.

Jedina izmjena je izmjena u načinu pokretanja uzbunjivanja putem mobilnog uređaja, ako koristite takvu opciju (dakle radi se o pokretanju uzbunjivanja od strane npr. zapovjednika postrojbe, a ne radi se o primanju poziva za uzbunjivanje pojedinih vatrogasaca – taj dio je ostao nepromijenjen). Ovakvo pokretanje uzbunjivanja, koje se prije pokretalo pozivom na broj 01/2078-200, sada se pokreće pozivom na broj 01/2099-686. Svi ostali koraci ovakvog uzbunjivanja ostali su nepromijenjeni.

Napomena: sinkronizacija s podacima o organizacijama, ljudima, vozilima, opremi i grupama za uzbunjivanje iz aplikacije VATROnet je trenutno otežana (ne sinkroniziraju se u istom trenutku kao kad se izmjene), ali će se normalizirati danas tijekom dana.

Za bilo kakve poteškoće možete se javiti na broj 01/3689-179 ili elektroničkom poštom na podrska@hvz.hr.

3. kolovoza 2022: Zbog velikog broja zahtjeva s terena, biti će za sada omogućena i web verzija aplikacije UVI - verzija aplikacije kojoj se pristupa putem internetskog preglednika na adresi uvi.193.hr/evatrogasci/web. Napomijnemo da se zbog troškova paralelnog razvoja dvije verzije aplikacije od te verzije privremeno odustalo, odnosno ta verzija se ne razvija i testira aktivno kao i desktop verzija aplikacije pa su moguće poteškoće u radu s tom verzijom aplikacije. Stoga je još uvijek preporuka osigurati uvijete za korištenje desktop verzija aplikacije, a web verziju za sada ne koristiti. Kada se u aplikaciji UVI zadovolje prioritetniji zahtjevi vezani uz neke bitne funkcionalnosti i optimiziranost, plan je u potpunosti usmjeriti se na razvoj i korištenje web verzije aplikacije.

Pisane vijesti