VOS 7. / 8. prosinca 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 07. / 08. prosinca 2020. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Istarska županija
Tijekom dana 07. prosinca na području županije vatrogasci su odradili veći broj tehničkih intervencija koje su posljedica kiše koja je opet zahvatila ovo područje. Ukupno je zabilježeno 16 tehničkih intervencija ispumpavanja vode, izvlačenje vozila i plovila iz mora te ispiranje kolnika. Kiša je najviše zahvatila šire područje grada Umaga. Prema dostupnim podacima na intervencijama je ukupno sudjelovalo 36 vatrogasaca sa 26 vatrogasnih vozila iz JVP Umag, Buzet, Rovinj, Pula i Poreč
 
Dubrovačko – neretvanska županija

Dana 07. prosinca u 13:15 sati VOC JVP-a Dubrovački vatrogasci zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Dubrovnik, Ulica branitelja Dubrovnika br. 20. Radilo se o požaru starije kuće koja je već gorjela prije nekoliko godina. Sada su požarom bili zahvaćeni ostaci kuće od prizemlja, preko kata do potkrovlja. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Dubrovački vatrogasci. Tijekom noći i jutra, na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta, angažirana su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom.
Intervencija je u tijeku.
 
Sisačko – moslavačka županija

Dana 07. prosinca u 02:52 sati JVP Sisak zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Sunja, Drljača br. 95. Radilo se o požaru garažnog objekta površine 120 m2 u kojem se nalazi veći broj starih vozila (20-30 radnih strojeva i automobila). Tijekom dana došlo do ponovnog aktiviranja požara zbog velike količine goriva i maziva koje je iscurilo. Na intervenciji gašenja požara (prema trenutno dostupnim podacima) sudjelovalo je (kumulativno) 14 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sunja-Greda i Staza. Tijekom noći organiziran je povremeni obilazak požarišta.
 

VOS | VOS