VOS 6. / 7. kolovoza 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 06. / 07. kolovoza 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 06. kolovoza 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak - angažirane su domicilne snage snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 06. kolovoz 2021. godine angažirana su 12 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila. Evidentirano je 6 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 6 vatrogasnih intervencija.

Splitsko-dalmatinska županija
Požar raslinja na otvorenom prostoru na području Segeta Gornjeg – Tomaši za koji je zaprimljena dojava dana 02. kolovoza u 10:15 sati, proglašen je ugašenim u 12:00 sati. Opožarena površina iznosi 1643 ha.

Dubrovačko-neretvanska županija
Požar na području Trnovice u blizini granice sa BiH za koji je JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo dojavu 04. kolovoza u 11:00 sati, tijekom dana je aktivno gasilo 32 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz DVIP Dubrovnik, JVP Dubrovačko Primorje, JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-a: Ston, Putnikovići i Slano. 
Pored zemaljskih snaga angažiran je bio i jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Tijekom noći na dežurstvu i daljnjoj sanaciji požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Dubrovačko Primorje i JVP Dubrovački vatrogasci.
Požar je pod nadzorom gasitelja.

 
Istarska županija
Dana 06. kolovoza u 15:19 sati ŽVOC Pula zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Umag, Ulica 43. istarske divizije br. 20. Požarom je bila zahvaćena kuhinja prilikom čega je jedna osoba zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP.
Intervencija vatrogasaca završila je u 15:59 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS