Požar iznad Slanog

Slika /slike/Požar Trnovica Slano 6.8.2021.png

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji požar koji je iz BiH prešao na područje Hrvatske je pod nadzorom gasitelja

7. kolovoza, 8:00 sati
Požar na području Trnovice u blizini granice sa BiH za koji je JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo dojavu 04. kolovoza u 11:00 sati, tijekom dana je aktivno gasilo 32 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz DVIP Dubrovnik, JVP Dubrovačko Primorje, JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-a: Ston, Putnikovići i Slano. 

Pored zemaljskih snaga angažiran je bio i jedan protupožarni zrakoplov Canadair. Tijekom noći na dežurstvu i daljnjoj sanaciji požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP Dubrovačko Primorje i JVP Dubrovački vatrogasci.

Požar je pod nadzorom gasitelja.


6. kolovoza, 16:00 sati
Požar otvorenog prostora na području Trnovice, iznad Slanog, koji je iz BiH prešao na područje Republike Hrvatske, aktivno se gasi sa zemaljskim snagama. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz Državne vatrogasne intervencijske postojbe Dubrovnik, javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Dubrovačko primorje te DVD-ova: Putnikovići, Ston i Slano. U pomoć zemaljskim snagama upućen je jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
 
Recimo i kako je požar raslinja na otvorenom prostoru na području Seget Gornji, Tomaši, za koji je dana 2. kolovoza u 10:15 sati zaprimljena dojava, proglašen ugašenim u 12:00 sati.

VOS