VOS 5. / 6. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  05. / 06. ožujak 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 05. ožujka 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak angažirane su snage Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska i DVD-a Sisak.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Petrinja.

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 05. ožujka 2021. godine ukupno je angažirano 26 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 11 vatrogasnih intervencija.
 
Ovo su trenutno obrađeni podaci koji su podložni promjenama.
 
Prema obrađenim podacima od dana 28.12.2020. do dana 05.03.2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 12003 vatrogasac sa 3373 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12814 intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Radili na saniranju krova od potresa te popravljali trake na opasnim mjestima u gradu. Fotografirano je prigradsko naselje Staro Pračno.

Šibensko-kninska županija
Požar otvorenog prostora na području Strmice iznad Komalića koji je dojavljen dana 26.veljače u 12:56 sati u ŽVOC Šibenik i dalje je aktivan. U požaru je izgorjela trava, nisko raslinje, hrastova šuma te naslage lišća prizemno u šumi na trenutno procijenjenoj površini od 600 ha. Tijekom dana 05. ožujka vatrogasci iz JVP Knin su vršili obilazak požarišta.
Požar je i dalje aktivan na teško pristupačnom dijelu.
 
Dana 06. ožujka u 01:34 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Dubravice, Prispo. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na trenutno procijenjenoj površini od 3 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 17 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD-a Šibenik, Dubravice, Skradin i VZ Šibensko-kninske županije.
Požar je lokaliziran u 05:50 sati.
 
Ličko – senjska županija
Dana 05. ožujka u 11:06 sati JVP Plitvička Jezera zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Ličko Petrovo Selo. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Plitvička Jezera.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 14:10 sati.
 
Dana 05. ožujka u 16:56 sati JVP Gospić zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Mogorić. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Gospić.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:50 sati.
 
Karlovačka županija
Dana 05. ožujka u 15:15 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Šlivnjak br. 40. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Uslijed požara raslinja došlo je do zapaljenja gospodarskog objekta površine 400 m2 koji je u potpunosti izgorio. Pravovremenom intervencijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara na susjedni gospodarski objekt u kojem su uskladištene bale sijena. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Slunj.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 18:39 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 05. ožujka u 13:44 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Konšćica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Samobor, DVD-a Samobor, Galgovo i Molvice.
Požar je ugašen u 16:30 sati.
 
Dana 05. ožujka u 14:42 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zaprešić, Ribički put. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 25 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Zaprešić i DVD-a Zaprešić.
Požar je ugašen u 17:00 sati.
 
Dana 05. ožujka u 15:43 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lukavec, Tratinska ulica. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 42 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica, DVD-a Lukavec i DVD-a Gradići.
Požar je ugašen u 16:40 sati.
 
Sisačko – moslavačka županija
Dana 05. ožujka u 16:03 sati DVD Gvozd zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Pješčanica br. 79. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i šikara na površini od 10 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je pet vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Gvozd.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 17:30 sati.
 

VOS | VOS