VOS 4. / 5. rujna 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 04. / 05. rujna 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 4. rujna 2021. Angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – angažirane domicilne snage (JVP Sisak, DVD Tišina Erdedska, DVD Žažina).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 4. rujna 2021. godine obavljene su 4 vatrogasne intervencije na kojima je angažirano 10 vatrogasaca s 5 vozila.
Na području općine Martinska Ves 1 uklanjanje dimnjaka, na području općine Lekenik 1 prijevoz vode te na području Grada Petrinje 2 prijevoza vode.

Šibensko-kninska županija
Dana 04. rujna u 12:30 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Sitno Donje, zaseok Ilići uz željezničku prugu. Požarom je zahvaćeno oko 0,3 ha trave i niskog raslinja. Tijekom gašenja požara ozlijeđena je jedna vatrogaskinja iz DVD-a Perković, pa je kolima HMP-a prebačena u OB Šibenik.
U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Šibenik te DVD-ova Perković i Unešić.
Požar je ugašen u 13:58 sati.

Dana 04. rujna 2021. u 14:22 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Čavoglava. Požar je zahvatio oko 15 ha trave i niskog raslinja te niske hrastove šume.
U gašenju požara sudjelovalo je 29 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i DVD-ova Ružić, Drniš, Unešić i Muć (požar u blizini granice sa Splitsko-dalmatinskom županijom) te 2 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.
Požar je lokaliziran u 16:38, a ugašen u 19:31 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 04. rujna u 08:11 sati JVP Grada Osijeka zaprimio je dojavu o požaru dimnjaka u stambenoj zgradi u Osijeku, Krbavska ulica br. 15. Dolaskom jedne ekipe vatrogasaca na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o puno većem požaru, da gori krovište višekatne stambene zgrade te su zatražene dodatne vatrogasne snage. Požarom je bilo zahvaćeno cijelo krovište ispod pokrova, površine 343 m2. Utvrđeno je nadalje da je došlo do zapaljenja i ventilacijskih cijevi te pojedinih ventilatora u više stanova te isto tako i zadimljenja i ostalih stanova na svim etažama peterokatnice pa je zatražena i izvršena evakuacija svih stanara iz zgrade. Zatvoren je dovod plina, isključena električna energija te zatvoreni ventili za vodu (zbog puknuća vodovodne cijevi). 
U gašenju požara sudjelovala su ukupno 23 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Osijeka te DVD-a Osijek Donji Grad.
Tijekom gašenja požara nije bilo ozlijeđenih osoba.
Intervencija vatrogasaca završena je u 13:32 sata odlaskom zadnjeg vozila.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo druge informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS