Intervencije u Šibensko-kninskoj i Osječko-baranjskoj županiji

Slika /slike/DVD Ružić Čavoglave 2.jpg

Vatrogasno operativno središte jučer je zaprimilo informacije o požarima otvorenog prostora kod Sitnog Donjeg i Čavoglava te o požaru objekta u Osijeku
 

ŽVOC Šibenik je dana 4. rujna u 12:30 sati zaprimio  dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Sitno Donje, zaseok Ilići uz željezničku prugu. Požarom je zahvaćeno oko 0,3 ha trave i niskog raslinja. Tijekom gašenja požara ozlijeđena je jedna vatrogaskinja iz DVD-a Perković.
U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Šibenik te DVD-ova Perković i Unešić. Požar je ugašen u 13:58 sati.
 
Dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Čavoglava ŽVOC Šibenik zaprimio je u 14:22. Požar je zahvatio oko 15 ha trave i niskog raslinja te niske hrastove šume. 
U gašenju požara sudjelovalo je 29 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i DVD-ova Ružić, Drniš, Unešić i Muć (požar u blizini granice sa Splitsko-dalmatinskom županijom) te 2 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požar je lokaliziran u 16:38, a ugašen u 19:31 sati.
 
Požar objekta u Osijeku
Dana 4. rujna u 08:11 sati JVP Grada Osijeka zaprimio je dojavu o požaru dimnjaka u stambenoj zgradi u Osijeku u Krbavskoj ulici. Dolaskom jedne ekipe vatrogasaca na mjesto događaja utvrđeno je da gori krovište višekatne stambene zgrade te su zatražene dodatne vatrogasne snage. Požarom je bilo zahvaćeno cijelo krovište ispod pokrova, površine 343 m2. Utvrđeno je da je došlo do zapaljenja i ventilacijskih cijevi te pojedinih ventilatora u više stanova te isto tako i zadimljenja i ostalih stanova na svim etažama peterokatnice pa je zatražena i izvršena evakuacija svih stanara iz zgrade. Zatvoren je dovod plina, isključena električna energija te zatvoreni ventili za vodu (zbog puknuća vodovodne cijevi). 
U gašenju požara sudjelovala su ukupno 23 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Osijeka te DVD-a Osijek Donji Grad. Tijekom gašenja požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Intervencija vatrogasaca završena je u 13:32 sata.

Pisane vijesti | Požari i intervencije