VOS 30. studeni / 01. prosinac 2021.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 30. studeni /  01. prosinac 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 30. studenog 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – bez angažiranja domicilnih snaga.
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 30. studenog 2021. godine obavljeno je 6 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 12 vatrogasaca sa 6 vozila.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Gline 6 prijevoza vode.

Grad Zagreb
Dana 30. studenog u 13:30 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru stana u stambenoj zgradi gdje je bilo ugroženo više osoba na adresi Peščenica, Ferneščica I.  kbr. 51. Požarom u razgorjeloj fazi bio je zahvaćen stan na prvom katu stambene zgrade. Sa visinskim vozilom iz zgrade ukupno je spašeno 11 osoba, a ostali ugroženi stanari i četiri životinje evakuirani su stubištem. Ukupno su ozlijeđene 4 osobe, od kojih su dvije radi udisanja dima prevezene u bolnicu, jedna osoba zadobila je ozljedu nosa te je jedna osoba odbila liječničku pomoć. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Zagreb sa 22 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila. Vatrogasna intervencija vatrogasaca završila je u 17:26 sati.

Dana 30. studenog u 17:12 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru obiteljske kuće na adresi Trnje, Miramarska cesta. Požarom u razgorjeloj fazi zahvaćena je obiteljska kuća površine 60 m2 sa pripadajućom nadstrešnicom. Nije bilo ozlijeđenih osoba. 
Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Zagreb sa 22 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Vatrogasna intervencija vatrogasaca završila je u 20:30 sati.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS