U Gradu Zagrebu dva požara objekta

Slika /slike/JVP ZAGREB.jpg

U posljednja 24 sata zagrebački su vatrogasci gasili požare u čak dvama objektima, pri čemu je spašeno 11 osoba

Dana 30. studenog u 13:30 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru stana u stambenoj zgradi gdje je bilo ugroženo više osoba na Pešćenici.  Požarom u razgorjeloj fazi bio je zahvaćen stan na prvom katu stambene zgrade. S visinskim vozilom iz zgrade ukupno je spašeno 11 osoba, a ostali ugroženi stanari i četiri životinje evakuirani su stubištem.
Ukupno su ozlijeđene 4 osobe, od kojih su dvije radi udisanja dima prevezene u bolnicu, jedna osoba zadobila je ozljedu nosa te je jedna osoba odbila liječničku pomoć.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je JVP Zagreb sa 22 vatrogasaca i sedam vatrogasnih vozila. Vatrogasna intervencija vatrogasaca završila je u 17:26 sati.
 
Istog dana u 17:12 VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru obiteljske kuće u Trnju. Požarom u razgorjeloj fazi zahvaćena je obiteljska kuća površine 60 m2 s pripadajućom nadstrešnicom, ali srećom nije bilo ozlijeđenih osoba.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je JVP Zagreb sa 22 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila. Vatrogasna intervencija vatrogasaca završila je u 20:30 sati.

Budući da i dalje bilježimo povećan broj požara stambenih objekata, apeliramo na građane da se pridržavaju savjeta o sigurnosti, osobito u ovom adventskom razdoblju u kojem se pale svijeće, prskalice i žaruljice, a koji su česti uzroci požara.

Foto: JVP Grada Zagreba
 

 
 

Pisane vijesti