VOS 3. / 4. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 03. / 04. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 03. travnja 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina nije bilo angažiranih snaga.
  • Na području VOZ Sisak nije bilo angažiranih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje.

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 3. travnja 2021. godine ukupno su angažirana 3 vatrogasaca s 1 vatrogasnim vozilom, a evidentirana je 1 vatrogasna intervencija.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: Vatrogasci vršili prijevoz vode. 

Grad Zagreb
Dana 3. travnja u 14:19 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu da je u stambenom objektu  u Novom Zagrebu, Abramovićeva ulica br. 9 došlo do pojave dima u stubištu. Na intervenciju je upućeno 11 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Grada Zagreba. Po dolasku na mjesto događaja, utvrđeno je da je prilikom termičke obrade došlo do zapaljenja hrane u stanu te nije bilo potrebe za većim angažmanom vatrogasnih snaga. Pri pokušaju gašenja, vlasnik stana je zadobio opekline te je zatraženo angažiranje HMP-a.
Intervencija vatrogasaca na terenu završena je u 14:42 sati. 

Zadarska županija
Dana 3. travnja 2021. u 09:32 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru stana u stambenoj zgradi na 9. katu u Ulici Franka Lisice 2d u Zadru. Požar je počeo na balkonu na kojem se zapalio električni roštilj te je zahvatio prozorski okvir i vrata na balkonu te zavjesu i zastor. Vatrogasci su spriječili daljnje širenje požara na drugi dio stana. 
U gašenju požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP-a Zadar.
Intervencija vatrogasaca na terenu završena je u 10:56 sati.   

VOS | VOS