VOS 3. / 4. listopada 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 03. / 04. listopad 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 3. listopada 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 3. listopada 2021. godine obavljene su 2 vatrogasne intervencije na kojima su angažirana 3 vatrogasca s 2 vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 2 prijevoza vode.

Grad Zagreb
Dana 04. listopada u 01:30 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru objekta i raslinja na lokaciji Đurinec Breg b.b. (Sesvete - Vugrovec). Radi se o požaru starijeg drvenog objekta nepoznate namjene površine oko 25 m2 te okolnog raslinja i smeća u dvorištu površine od 0,8 ha na koje se požar proširio. Vatrogasci su spriječili širenje požara na susjedne objekte i šumu. Prema trenutno dostupnim podacima nema ozlijeđenih osoba. 
Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 30 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb i DVD-ova: Vugrovec, Kašina, Sesvete i Kučilovina. Požar je pod nadzorom gasitelja, a trenutno se radi na dogašivanju veće količine smeća koje se nalazi u dvorištu.

Primorsko – goranska županija 
Dana 04. listopada u 02:55 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru plovila u Rijeci na lokaciji Adamićev gat. Radi se o požaru jahte pod imenom „Bash“ (Gibraltar), dužine 63 m, širine 10,4 m, a požarom je bila zahvaćena 1. paluba i zapovjedni most. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 23 vatrogasca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka, a na intervenciju gašenja je upućen i remorker koji je bio u pripravnosti i nije bilo potrebe za njegovim djelovanjem. Požar je lokaliziran u 03:38 sati, a ugašen je u 03:43 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS