VOS 29. / 30. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 29. / 30. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 29. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak - angažirane su domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 29. srpnja 2021. godine angažirano je 8 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila. Evidentirane su 4 vatrogasne intervencije.


Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: Provedene su 4 vatrogasne intervencije, 1 prijevoza vode na području Grada Petrinje, 1 uklanjanje dimnjaka i izvid na području Grada Siska, te 1 prijevoz vode na području Grada Gline.

Šibensko-kninska županija
Dana 29. srpnja u 14:30 sati pilot Air-tractora koji je bio na zadaći izviđanja primijetio je na području Sedramića – Šuljci požar u začetku te je djelovao na požar kako se ne bi proširio. Preko pilota zaprimljena je dojava u OVZ Divulje koje je istu proslijedilo u ŽVOC Šibenik kako bi se uputile zemaljske snage. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 0,15 ha. Na intervenciji gašenja požara, osim protupožarnog zrakoplova Air-tractor, sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Unešić i Drniš.
Požar je u potpunosti ugašen u 15:41 sati.


Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS