VOS 28. / 29. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 28. / 29. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 28. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak - bez angažiranja domicilnih snaga snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 28. srpnja 2021. godine angažirano je 8 vatrogasaca sa 5 vatrogasna vozila. Evidentirano je 5 vatrogasnih intervencija.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 

Provedeno je 5 vatrogasnih intervencija, 3 prijevoza vode i 2 ekipe su bile angažirane na podjeli klima uređaja za stambene kontejnere na području Grada Petrinje.

Dubrovačko-neretvanska županija
Požar otvorenog prostora na području Pelješca (Lovište) za koji je primljena dojava 27. srpnja, a koji su gasili vatrogasci i jedan protupožarni zrakoplov Canadair i dalje je lokaliziran. Tijekom dana i noći organizirano je dežurstvo iz DVD-a Lovište sa 6 vatrogasaca i dva vatrogasna vozila. Nakon jutarnjeg obilaska požarišta, požar je proglašen ugašenim 29.07.2021. u 08:00 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 28. srpnja u 09:45 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Zatoglav (Rogoznica). Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, borova šuma i masline na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 20 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD-a: Brodarica-Krapanj, Primošten, Rogoznica, Grebaštica, VZ Šibensko-kninske županije te jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
Požar je lokaliziran u 13:10 sati, a ugašen u 15:30 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 28. srpnja u 14:21 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Tučepi (Šimići). Požarom je bila zahvaćena borova šuma i masline na teško pristupačnom terenu na površini od 3500 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 61 vatrogasac sa 19 vatrogasnih vozila iz JVP Makarska, DVD-a: Baška Voda, Promajna, Općine Brela, Tučepi,  Podgora i Makarska te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa protupožarnog izviđanja kako bi izvršio jedno bacanje vode.
Požar je lokaliziran u 16:00 sati, a ugašen u 17:44 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 28. srpnja u 12:38 sati JPVP Osijek zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Lug. Požarom je bilo zahvaćeno strnište na površini od 200 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JPVP Osijek i DVD-a Bilje. 
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:58 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS