VOS 27. / 28. rujan

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 27. / 28. rujan 2020. godine od 07:00 do 07:00 sati

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 27. rujna u 19:20 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Dugi Rat, Poljička cesta br. 175. Radilo se o požaru sobe na drugom katu obiteljskog doma za starije osobe prilikom čega su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je zbrinuta od strane HMP. Ostali korisnici doma su evakuirani. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 31 vatrogasac sa 7 vatrogasnih vozila iz VZG Omiš, DVD Omiš i DVD Dalmacija Dugi Rat. 
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 21:35 sati.


Sisačko-moslavačka županija
Dana 27. rujna u 22:19 sati VPG Petrinja zaprimila je dojavu o požaru stambenog objekta u mjestu Nebojan kod Petrinje. Požarom je bila zahvaćena drvena kuća površine oko 50 m2 koja je u potpunosti izgorjela. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara koji je manjim dijelom zahvatio kuće koje se nalaze sa lijeve i desne strane izgorjelog objekta (požar zahvatio manji dio krovišta i prozor susjednih objekata). Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz VPG Petrinja i DVD Nebojan.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 00:42 sati.
 

VOS | VOS