VOS 27. / 28. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  27. / 28. ožujka 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 27. ožujka 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina angažirano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Glina.
  • Na području VOZ Sisak angažirana je Javna vatrogasna postrojba Sisak.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje.
 
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 27. ožujka 2021. godine ukupno je angažirano 29 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 8 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci iz VOZ Glina izvršili su dva prijevoza pitke vode na područje naselja Veliki Gradac.
Vatrogasci iz VOZ Petrinja izvršili su prijevoz pitke vode na područje naselja Župić.
Vatrogasci iz VOZ Sisak izvršili su uklanjanje lima sa krovišta te postavljali i popravljali oznake na opasnim mjestima na području grada Siska.

Šibensko – kninska županija
Dana 26. ožujka u 11:59 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Suhopolje - lokacija Crvena Zemlja. Požar se nošen vjetrom proširio na veću površinu te je zatraženo angažiranje zračnih snaga u vidu jednog Canadaira i jednog Air-tractora. U gašenju požara, tijekom dana 26. ožujka bilo je angažirano 12 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila vozila iz JVP-a i DVD-a Knin, a vatrogascima se osim zračnih snaga pridružilo  u gašenju i 26 djelatnih vojnih osoba Oružanih snaga RH.
Tijekom dana 27. ožujka izvršilo se obilaženje požarišta od strane JVP-a Knin sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom, a požarom je zahvaćeno 65 ha trave i niskog raslinja i borove šume.
Požar je lokaliziran dana 27. ožujka u 11:00 sati, a ugašen je u 15:20 sati.
 
Dana 27. ožujka u 16:16 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Knina - Plavno. Požarom je zahvaćeno oko 12 ha trave i niskog raslinja.
U gašenju požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Knin i DVD Knin.
Intervencija vatrogasaca završena je u 18:20 sati.
 
Sisačko-moslavačka županija
Dana 27. ožujka u 14:21 sati DVD Glina zaprimilo je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Gline predio Šibine. Požarom je zahvaćeno 100 ha trave i niskog raslinja.
U gašenju požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Glina.
Intervencija vatrogasaca završena je u 16:20 sati.
 
Dana 27. ožujka u 16:34 sati DVD Gvozd zaprimilo je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Gvozd predio Gornja Trstenica. Požarom je zahvaćeno 15 ha trave, niskog raslinja i lišća u šumi.
U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD Gvozd.
Intervencija vatrogasaca završena je u 18:20 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 27. ožujka u 10:24 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Samobora kod čvora Bobovica u smjeru Zagreba. Požarom je zahvaćeno 36 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno osam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Samobor i DVD Otok.
Intervencija vatrogasaca na terenu završila je u 11:52 sati.
 
Dana 27. ožujka u 10:56 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Novaki Ščitarjevski kod čvora Kosnica u smjeru Lučko. Požarom je zahvaćeno 5 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasna vozilom iz JVP Velika Gorica.
Intervencija vatrogasaca na terenu završila je u 12:15 sati.
 
Dana 27. ožujka u 13:05 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Cerje Samoborsko. Požarom je zahvaćeno 10 ha trave, niskog raslinja, šikare i šume. U gašenju požara sudjelovalo je 14 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Samobor i DVD-a Samobor i Cerje .
Intervencija vatrogasaca na terenu završila je u 15:14 sati.
 

VOS | VOS