VOS 24. / 25. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 24. travnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez  potrebe za angažiranjem domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su domicilne snage  (JVP Sisak, DVD Mladost).
  • Na području VOZ Petrinja– bez  potrebe za angažiranjem domicilnih snaga (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 24. travnja 2021. godine ukupno su angažirana 2 vatrogasaca sa 1 vatrogasnim vozilom, a evidentirano je 1 vatrogasna intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci su tijekom dana izvršili uklanjanje dimnjaka, a od ostalih značajnijih aktivnosti (nevezanih za potres) vatrogasci JVP Petrinje bili su angažirani na gašenju požara kuće u kojoj je opožareno krovište i  tavanski prostor.

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 23. travnja u 18:00 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Šestanovca, u naselju Žeževica. Požarom je zahvaćeno 17,5 ha trave, makije i mješovitog raslinja. U gašenju požara sudjeluje DVD Zadvarje sa ukupno 3 vatrogasca i 1 vatrogasnim vozilom. Požar je trenutno pod kontrolom vatrogasaca te se isti nadgleda zbog nepristupačnog terena.
 

VOS | VOS