VOS 24. / 25. prosinca 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. prosinca 2020. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Vukovarsko- srijemska županija
Dana 24. prosinca u 15:06 sati DVD Tovarnik je od ŽC 112 Vukovar zaprimio dojavu o požaru u gospodarskom objektu u Ilači, Vladimira Nazora broj 54.
Požar je zahvatio veći broj bala slame u tavanskom prostoru gospodarskog objekta kao i veći dio konstrukcije krovišta i međukatne konstrukcije. Zbog potrebe za vodom zatraženo je angažiranje jedne vatrogasne cisterne iz JVP Vukovar.  
U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca DVD-a Tovarnik sa 2 vatrogasna vozila te 2 vatrogasca JVP Vukovar sa jednim vatrogasnim vozilom.
Intervencija vatrogasaca završena je u 19:30 sati.
 
Koprivničko-križevačka županija
Dana 24. prosinca u 21:11 sati JVP Koprivnica zaprimila je dojavu o požaru kuće na adresi Ulica Bajer broj 16 u Koprivnici. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli vlasnika van objekta koji im je rekao da je u kuhinji palio neku tekućinu čime je došlo do požara.
Prostor van objekta i u objektu je zatrpan velikom količinom raznog otpada i smeća s tim da je objekt bio cijeli zadimljen ali je vatra zahvatila samo kuhinju površine oko 20 m2 i to većinom samo razno smeće plastične boce i ostali otpad. Požar je lokaliziran u 21:52 sata te se pristupilo razdimljavanju prostora te je cijeli objekt je još jednom detaljno pregledan. Vlasnik je u požaru ozlijeđen, zadobio je opekotinu ruke ali je odbio liječničku pomoć.
U gašenju požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca iz JVP Koprivnica sa 3 vatrogasna vozila.
Intervencija vatrogasaca na mjestu događaja završila je u 22:04 sati.
 

VOS | VOS