Betlehemsko svjetlo u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici

Slika /slike/GVZ preuzeo Betlehemsko svjetlo.jpg

Betlehemsko svjetlo su u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu donijeli predstavnici Saveza izviđača Hrvatske 24. prosinca te ga predali glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH Slavku Tucakoviću.

Savez izviđača Hrvatske je 28. godinu za redom organizirao donošenje Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku. Tradiciju Betlehemskog svjetla su pokrenuli austrijski izviđači, koji prvu nedjelju Došašća odlaze u Betlehem i pale svjetlo mira u Spilji Isusova rođenja te ga donose u Beč. U Beču svjetlo preuzimaju izviđači iz cijelog svijeta te ga prenose u svoje države, gradove, ustanove, vjerske institucije, domove i tako se svjetlo širi svijetom. Paljenje i podjela Betlehemskog svjetla mira podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih nas da širimo mir među ljudima. U ovoj godini, Svjetlo je prenošeno u promijenjenim okolnostima. Unatoč kontrolama i otežanom kretanju, Betlehemsko svjetlo su hrvatski izviđači preuzeli od slovenskih kolega na graničnom prijelazu Bregani.
- U ovim teškim vremenima, poruka koju nosi Betlehemsko svjetlo je od velike važnosti za svakog pojedinca i za društvo u cjelini. Neka ovo svjetlo donese duh mira, zajedništva i radosti u vaše domove rekao je Slavko Tucaković te svim vatrogascima i članovima Saveza izviđača Hrvatske zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu. 
 

Pisane vijesti | VOS