VOS 22. / 23. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 22. / 23. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 22. travnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
  • Na području VOZ Glina – angažirane su domicilne snage (DVD-o Glina).
  • Na području VOZ Sisak – nije bilo potrebe za angažiranjem domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja– angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
 
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 22. travnja 2021. godine ukupno je angažirano 11 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila. Do 17:00 sati evidentirano je 9 vatrogasnih intervencija. Ovo su trenutno obrađeni podaci koji su podložni promjenama.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci su tijekom dana izvršili više prijevoza pitke vode građanima, uklanjanje dimnjaka te pranje kolnika i asistiranje kod uklanjanja fasade.
 
Osječko-baranjska županija
Dana 22. travnja u 16:59 sati DVD Valpovo zaprimilo je dojavu o požaru u tvrtki “Silvan grupa“ d.o.o. koja izrađuje parkete, daske i podove i bavi se preradom drva (radi se o bivšoj tvornici “Eko-Stil“) u ulici Josipa Jurja Strossmayera 49 u Valpovu. Radilo se o požaru velike količine drvnih proizvoda u skladišnim prostorima i pogonu tvrtke. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 73 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Valpovo, Ladimirevci, Petrijevci, Zelčin, Marjančaci i Belišće.
U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.
Požar je lokaliziran u večernjim satima, a vatrogasci iz DVD Valpova su još uvijek na mjestu intervencije i sanacija požarišta je u tijeku.

Karlovačka županija
Dana 22. travnja u 16:39 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na podrućju Janje Gore kod Plaškog. U požaru je izgorjelo 28 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara je sudjelovalo 11 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Ogulin i DVD Plaški.
Požar je ugašen u 20:10 sati.
 
 

VOS | VOS