Požar u pogonu za preradu drva u Valpovu

Slika /slike/Požar Valpovo.jpg

U požaru koji je jučer oko 17 sati izbio u Valpovu, izgorjeli su montažni objekti i velika količina drva za preradu i gotovih proizvoda u krugu tvrtke "Silvan grupa". Požar su gasili vatrogasci DVD-a Valpovo, Ladimirevci, Petrijevci, Zelčin, Marjančaci i Belišće. 

Dana 22. travnja u 16:56 sati DVD Valpovo zaprimilo je dojavu o požaru u tvrtki “Silvan grupa“ d.o.o. koja se bavi preradom drva (radi se o bivšoj tvornici “Eko-Stil“) u ulici Josipa Jurja Strossmayera 49 u Valpovu. Radilo se o požaru velike količine drvnih proizvoda u skladišnim prostorima i pogonu tvrtke. Dolaskom na lice mjesta utvrđeno je da gore 4 montažna objekta uključujući i postrojenje za sabiranje piljevine. Zbog razbuktale faze požara i jakog vjetra, odmah je zatražena pomoć susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava.
Požar je zahvatio 2500 m² radnog prostora tvrtke gdje je u objektima i vanjskim skladišnim prostorima bila smještena velika količina drvne sirovine, boja i lakova te strojeva.
- Požar je zahvatio veliku količinu jako zapaljivog materijala te je zbog jakog vjetra postojala mogućnost da se požar proširi na susjedne objekte. Prvi zadatak nam je bio zaustaviti širenje požara, što smo uspješno odradili. Pohvalio bih sva dobrovoljna vatrogasna društva koja su sudjelovala na intervenciji i koja su se brzo odazvala s velikim brojem vatrogasaca – rekao je zapovjednik VZG-a Valpovo Stjepan Koški te pohvalio sve vatrogasce koji su sudjelovali na intervenciji.
U gašenju požara sudjelovala su ukupno 74 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Valpovo, Ladimirevci, Petrijevci, Zelčin, Marjančaci i Belišće. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar je lokaliziran oko 19 sati, a vatrogasci iz DVD Valpova su još uvijek na mjestu intervencije i saniraju požarište.

FOTO: FB DVD Valpovo

Pisane vijesti