VOS 21. / 22. kolovoza 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 21. / 22. kolovoza 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 21. kolovoza 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Sisak – angažirane domicilne snage (JVP Sisak, DVD Letovanić).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 21. kolovoza 2021. godine obavljene su 4 vatrogasne intervencije na kojima je angažirano 7 vatrogasaca s 4 vatrogasna vozila.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Siska 2 sanacije dimnjaka i 1 ispumpavanje bunara te na području Grada Petrinje 1 prijevoz vode.

Šibensko-kninska županija
Požar raslinja na otvorenom prostoru na području Suknovca kod Oklaja za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dojavu 19. kolovoza i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 ha. U gašenju požara tijekom dana 21. kolovoza sudjelovali su vatrogasci iz DVIP Šibenik i DVD Knin.

Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina) za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 18. kolovoza u 23:13 sati i dalje je pod nadzorom gasitelja. Tijekom dana i noći radilo se na daljnjoj sanaciji požarišta gdje je angažirano 20 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila. 

Dana 21. kolovoza u 14:33 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Novo Selo (Brač). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Milna, Selca, Pučišća, Bol i Supetar te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju te je preusmjeren na ovo požarište.
Požar je lokaliziran u 15:40 sati.

Zagrebačka županija
Dana 21. kolovoza u 15:25 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Farkaševac Samoborski (predio Široki grm). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Samobor i DVD Samobor. 
Požar je ugašen u 16:36 sati.

Zadarska županija
Dana 21. kolovoza u 14:42 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Gornje Raštane. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i smrika na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 36 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Biograd na moru i JVP Zadar, DVD-a: Sveti Filip i Jakov, Biograd na moru, Sv. Mihovil – Galovac, Sukošan, Polača, Zadar i VZ Zadarske županije. Kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415.
Požar je lokaliziran u 17:30 sati.

Istarska županija
Dana 21. kolovoza u 13:46 sati ŽVOC Pula zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Cere – Barišini (Žminj). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj i DVD Žminj.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 22:30 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.
 

VOS | VOS