I dalje aktivan požar kod Oklaja

Slika /slike/DVD Sukošan požar Gornje Raštane.jpg

​​Pod nadzorom su gasitelja požari na Hvaru i Braču



 

 

Požar raslinja na otvorenom prostoru na području Suknovca kod Oklaja i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 ha, a u njegovu gašenju su sudjelovali vatrogasci iz DVIP Šibenik i DVD Knin.

Tijekom jučerašnjeg dana gasila su se i dva požara na otocima. Požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina), za koji je ŽVOC Split zaprimio dojavu 18. kolovoza, pod nadzorom je gasitelja. Tijekom dana i noći radilo se na daljnjoj sanaciji požarišta gdje je angažirano 20 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila.

Na otoku Braču na lokaciji Novo Selo požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 2 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Milna, Selca, Pučišća, Bol i Supetar te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju te je preusmjeren na ovo požarište. Požar je lokaliziran u 15:40 sati.

Požar koji je u Zadarskoj županiji izbio jučer popodne na lokaciji Gornje Raštane zahvatio je travu, nisko raslinje i smriku na površini od 40 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 36 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVIP Zadar, JVP Biograd na moru i JVP Zadar, DVD-a: Sveti Filip i Jakov, Biograd na Moru, Sv. Mihovil – Galovac, Sukošan, Polača, Zadar i VZ Zadarske županije. Kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požar je lokaliziran u 17:30 sati.

Ugašen je požar koji je jučer izbio na lokaciji Cere – Barišini (Žminj) koji je zahvatio travu i nisko raslinje na površini od 5 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 18 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj i DVD Žminj.

S obzirom da je i dalje povećan broj požara apeliramo na građane da se ponašaju odgovorno, a ukoliko primijete dim ili vatru da kontaktiraju Centar 112 ili vatrogasce na broj 193.

FOTO: FB DVD Sukošan, požar Gornje Raštane


 



Pisane vijesti | Požari i intervencije