VOS 2. / 3. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 02. / 03. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 02. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 02. srpnja 2021. godine angažirano je 6 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila. Evidentirane su 3 vatrogasne intervencije.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 3 vatrogasne intervencije, 3 prijevoza vode na području Grada Petrinje.



Požeško – slavonska županija
Tijekom dana i noći 02./03. srpnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom bili su angažirani na 77 tehničkih intervencija na sanaciji krovišta.                     

Na tehničkim intervencijama bilo je angažirano ukupno 48 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila sa područja županije, te sukladno zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika i ispomoć iz VZŽ Osječko-baranjske, JVP Grada Zagreba, VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i VZŽ Virovitičko-podravske.

Šibensko – kninska županija
Dana 02. srpnja u 09:29 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Uzdolja-Čenići. Požarom je bilo zahvaćeno 5 ha trave i niskog raslinja.
U gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Biskupija.
Požar je ugašen  10:51 sati.

Grad Zagreb
Dana 02. srpnja u 19:36 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu požaru međukatne konstrukcije nenastanjene obiteljske kuće u Zagrebu, Kriška ulica br.: 99.  Požarom je bila zahvaćena međukatna konstrukcija koja se je proširila na krovište površine cca 20 m². U gašenju požara sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb. Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je ozlijeđen (pao mu je crijep na glavu), te su ga pregledali djelatnici HMP. Ozlijeđeni vatrogasac je zbrinut u Klinički bolnički centar „Sestre milosrdnice“.
Intervencija vatrogasaca završila je u 22:16 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS