VOS 1. / 2. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 01. / 02. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 01. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 01. srpnja 2021. godine angažirano je 6 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila. Evidentirane su 3 vatrogasne intervencije.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedene su 3 vatrogasne intervencije, 3 prijevoza vode na području Grada Petrinje.


Požeško-slavonska županija
Tijekom dana i noći 01./02. srpnja u saniranju posljedica zbog olujnog nevremena praćenog kišom i tučom na području grada Požege i okolnih mjesta dana 25. lipnja oko 16 sati, vatrogasci sa područja zahvaćenog nevremenom nastavili su sa saniranjem posljedica nevremena na objektima.
Na tim tehničkim intervencijama, osim samih domicilnih vatrogasnih snaga angažirane su vatrogasne snage, sukladno zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika i iz VZŽ Osječko-baranjske, VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i VZŽ Virovitičko-podravske i Grada Zagreba.

Virovitičko-podravska županija
Dana 30. lipnja u 19:43 sati ŽC 112 Virovitica zaprimio je dojavu o požaru na neuređenom odlagalištu u Pitomači, Vinogradska 41. Radilo se o požaru neuređenoga odlagališta komunalnog otpada, na površini od oko 70 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 80 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Pitomača, Turnašica, Kladare, Dinjevac, Velika Črešnjevica, Mala Črešnjevica, Grabrovnica, Starogradečki Marof, Stari Gradac, Sedlarica i Otrovanec koji su tijekom noću požar stavili pod kontrolu.
Tijekom 01. srpnja na navedenoj lokaciji zbog ponovnih aktiviranja vatrogasne snage djelovale se u još 3 navrata i to u vremenu od 09:50 do 13:10 sati DVD-i Pitomača i Kladare sa 4 vatrogasca i 2 vozila, od 15:16 do 16:40 sati 3 vatrogasca DVD Pitomača sa jednim vozilom te od 19:51 do 21:58 sati, također DVD Pitomača sa 2 vatrogasca i jednim vozilom.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS