VOS 2. / 3. rujna 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 02. / 03. rujna 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 2. rujna 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 2. rujna 2021. godine obavljeno je 13 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 13 vatrogasaca s 13 vozila.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 4 prijevoza vode te na području Grada Gline 9 prijevoza vode.

Zadarska županija
Dana 02. rujna u 13:47 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na otoku Pagu u naselju Vlašići. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko i visoko raslinje na površini od 7,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 8 vozila te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Požar je stavljen pod nadzor i lokaliziran oko 14:00 sati.
Tijekom noći na dežurstvu su bila tri vatrogasca sa dva vozila iz JVP Pag.

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 02. rujna u 19:36 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u naselju Donji Vinjani. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Imotski.
Požar je ugašen u 20:30 sati.

Zagrebačka županija
Dana 02. rujna u 12:25 sati ŽC 112 Zagreb zaprimio je dojavu da stanari osjećaju miris dima iz stana na adresi Ljudevita Gaj 5, Ivanić Grad. Otvaranjem stana od strane vatrogasaca zatečen je zadimljen prostor stana, a daljnjom pretragom pronađena je unesrećena osoba. Osoba je imala vidljive znakove opeklina sa smrtnim ishodom, a koji je potvrđen na intervenciji od strane HMP-a. Na intervenciji otvaranja stana, provjetravanja stana i stubišta sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Ivanić Grad. 
Intervencija vatrogasaca završila je u 12:50 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo druge informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS