VOS 19. / 20. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 19. / 20. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 19. travnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD-a Glina).
  • Na području VOZ Sisak – nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja– angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 19. travnja 2021. godine ukupno su bila angažirana 3 vatrogasca sa 2 vatrogasna vozila, a evidentirane su 3 vatrogasne intervencije.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci su tijekom dana izvršili izvid uklanjanja dimnjaka te prijevoz pitke vode građanima. 

Istarska županija
Dana 19. travnja u 06:48 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru drvene kućice između Bala i Kampa Monperin.
U gašenju požara drvene kućice sudjelovalo je ukupno 11 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Rovinj i DVD-a Bale-AVVF Valle.
Požar je ugašen u 11:50 sati.
 
Grad Zagreb
Dana 19. travnja u 22:02 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru osobnog vozila u podzemnoj garaži na adresi Medvešćak, trg Eugena Kvaternika br. 6. Radilo se o požaru osobnog vozila na -2 etaži podzemne garaže. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb.
Požar je ugašen 20. travnja u 00:59 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Dana 19. travnja u 22:18 sati ŽVOC Split je zaprimio dojavu o požaru obiteljske kuće na adresi Trogir, Matice Hrvatske 29. u samoj staroj gradskoj jezgri. Radilo se o požaru potkrovlja obiteljske kuće koje je u potpunosti izgorilo, te se je urušilo. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 37 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Trogir i DVD-a: Trogir, Marina, Okruk i Slatine. U požaru je jedna usoba poginula, jedna ženska osoba je lakše ozlijeđena (udisanje dima), a prilikom gašenja jedan je vatrogasac lakše ozlijeđen.
Gašenje požara bilo je otežano zbog uskih gradskih ulica stare gradske jezgre što je otežalo pristup vatrogasnih vozila.
Požar je lokaliziran 20. travnja u 02:00 sati, sanacija požarišta je u tijeku.

VOS | VOS