VOS 18. / 19. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 18. / 19. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 18. travnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD-a Glina).
  • Na području VOZ Sisak – nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja– angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 18. travnja 2021. godine ukupno je angažirano 5 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila, a evidentirano je 5 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci su tijekom dana vršili izvide po dojavama te pružali potporu  timu Civilne zaštite koji je vršio ispitivanje vrtača u Mečenčanima. 

Grad Zagreb
Dana 18. travnja u 15:24 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o eksploziji plinske boce na adresi Paruževina, Feštinec br. 19 (Sesvete). Radilo se o eksploziji plinske boce u podrumu obiteljske kuće prilikom čega je jedna osoba zadobila ozlijede te je zbrinuta od strane HMP. Eksplozija je uzrokovala oštećenje kuće te joj prijeti možebitno urušavanje. Na tehničkoj vatrogasnoj intervenciji sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Zagreb.
Intervencija vatrogasaca je završila u 16:36 sati.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Dana 18. travnja u 11:11 sati ŽVOC Split je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Parka prirode Biokovo. Radilo se o požaru trave, niskog raslinja i makije na lokaciji Biokovsko Selo, Lovrinčevići. Požarom je bilo zahvaćeno 4 ha raslinja. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 5 vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz DVD-a Zagvozd.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 12:35 sati.
 
Dana 18. travnja u 10:15 sati JVP Makarska zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Igrane (Dol/Ravnice). Prema trenutno dostupnim podacima požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, masline i borova šuma na površini od 7000 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je 51 vatrogasac sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Makarska i DVD-a: Makarska, Tučepi, Podgora i Drvenik.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 13:14 sati.

Pisane vijesti