VOS 17. / 18. rujan

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 17. rujna u 17:16 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Trogir, Trogirska cesta. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija, na teško pristupačnom terenu, na površini od 5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 2 Canadaira, jedan helikopter Mi8-MTV, ukupno 86 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila iz JVP Trogir, DIP-a Split te DVD-a: Trogir, Okruk, Slatine, Gomilica, Mladost, Kaštela, Marina i Seget Vranjica. Požar je lokaliziran u 20:00 sati. Tijekom noći požar su nadzirale snage koje su na intervenciji bile tijekom dana, uz minimalno otpuštanje. DVD-i: Marina, Trogir i Slatine s dežurstva su upućeni na požar Kaštela- Rudine.
Dana 18. rujna u 01:10 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Kaštela-Rudine. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 61 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz JVP Split, te DVD-a: Kaštela, Mladost, Gomilica, Slatine, Solin, Vranjic, Marina i Trogir. Poradi mraka površina nije procijenjena. Požar je lokaliziran u 3:10 sati.

Primorsko-goranska županija
Dana 17. rujna u 11:22 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora i objekta na adresi Rijeka, Grohovski put. Požarom je bilo zahvaćen montažni objekt, baraka, površine 9 m², koji se proširio na travu i nisko raslinje te je opožarena površina iznosila 0,36 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Rijeka i DVD-a Drenova. Prilikom požara jedna je osoba zadobila ozlijede (opekline na glavi i rukama), te je zbrinuta od strane HMP. Požar je ugašen u 17:34 sati.

VOS | VOS