VOS 16. / 17. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 16. / 17. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 16. travnja 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su bile domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su bile domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su bile domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 16. travnja 2021. godine ukupno je bilo angažirano 35 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila. Evidentirano je 10 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
  • Vatrogasci VOZ-a Glina izvršavali su zadaće prijevoza vode.
  • Vatrogasci VOZ-a Petrinja izvršavali su zadaće prijevoza pitke vode, izvida po dojavama i obilježavanja opasnih područja.
  • Vatrogasci VOZ-a Sisak odradili su intervenciju uklanjanja dimnjaka, saniranja krovišta te osiguranja kod izmještanja stvari iz Zatvora u Sisku.
Tijekom dana izvršavali su fotografiranje objekata na području Općine Martinska Ves (naselja Lijeva Luka, Lijevo Željezno i Desno Željezno). U spomenutim aktivnostima sudjelovali su vatrogasci iz JVP Grada Siska, DVD Lijeva Luka, DVD Desno Željezno i DVD Desno Trebarjevo.
 
Šibensko-kninska županija
Dana 16. travnja u 11:22 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Grada Šibenika u predjelu Jadrtovca. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, smreka, bor i 100 trsova vinove loze na površini od 4,5 ha.
U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 16 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik te DVD-a Šibenik, Zablaće, Brodarica-Krapanj i Grebaštica. Od lokalnih vatrogasnih snaga zatražena je pomoć zrakoplova u gašenju, ali je naknadno zaustavljeno angažiranje zrakoplova, jer je požar do poljetanja zrakoplova stavljen pod nadzor vatrogasnih snaga.
Požar je lokaliziran u 12:56 sati, a požar je ugašen u 13:53 sati.
 
Splitsko-dalmatinska županija
Dana 16. travnja u 15:30 sati JVP Imotski zaprimio je dojavu o požaru raslinja na otvorenom prostoru na području Slivna - Nogale. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i lišće u hrastovoj šumi na površini od 10 ha.
U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Imotski.
Požar je je ugašen u 19:30 sati.

VOS | VOS