VOS 15. / 16. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 15. / 16. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 15. travnja 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su bile domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane su bile domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su bile domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 15. travnja 2021. godine ukupno je bilo angažirano 14 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila. Evidentirano je 8 vatrogasnih intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci VOZ-a Glina su izvršavali zadaće prijevoza pitke vode. Vatrogasci VOZ-a Petrinja izvršili su ispumpavanje onečišćenog bunara, uklonili stabla koja su oštećena u potresu i prijetila padom na prometnicu te sanaciju krovišta.
 
Osječko – baranjska županija
Dana 15. travnja u 10:29 sati JVP Osijek zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Osijek, Svetog Leoploda Mandića br. 8. Požarom je bilo zahvaćen jednosobni stan koji je gašen aparatom za početno gašenje, po izjavi susjeda gašenje je izvršio on. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Grada Osijeka. U stanu je zatečena mrtva starija ženska osoba.
Požar je ugašen u 11:00 sati.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
Dana 15. travnja u 07:37 sati ŽC 112 Bjelovar zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u Bjelovaru, na sjevernoj zaobilaznici 1 km poslije kružnog toka u smjeru Kupinovac. Na mjestu događaja zatečena je prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil i dva teretna vozila. Djelatnici HMP izvještavaju vatrogasce da se u vozilu nalaze dvije mrtve osobe. Poradi potrebe izvlačenja stradalih osoba iz vozila vrši se rezanje vozila i postavljanje PP aparata. Na intervenciji je sudjelovalo pet vatrogasaca s dva vatrogasna vozila iz JVP Grada Bjelovara.
Intervencija je završila u 10:39 sati.
 
Brodsko-posavska županija
Dana 15. travnja u 13:29 sati JVP Slavonski Brod zaprimila je dojavu o požaru stana na  adresi Slavonski Brod, ulica Petra Svačića 1/b. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli širenje dima na 7. i 8. katu stambene zgrade „Brod tower“. Izvršena je evakuacija stanara sa 7. i 8. kata stambene zgrade. U jednom od stanova pronađen je ekspres lonac koji je gorio, te je izvršeno gašenje istoga nakon čega su se stanari vratili u stanove.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je šest vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Slavonski Brod. Požar je ugašen u 14:20 sati.
 
Zagrebačka županija
Dana 15. travnja u 17:25 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru štale i garaže na adresi Pojatno, ulica matije Gupca 126. Požarom je bilo zahvaćeno krovište štale i garaže površine cca 150 m², ispod kojega su se nalazile bale sa sijenom. U gašenju požara susdjelovala su ukupno 24 vatrogasca sa devet vatrogasnih vozila iz JVP Zaprešić i DVD-a Zaprešić i Pojatno.
Požar je ugašen u 23:46 sati.
 
Dana 15. travnja u 23:34 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru osobnog vozila na željezničkoj postaji u Donjem Desincu, koji se je proširio na krovište zgrade postaje. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 15 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Donji Desinec i Gornji Desinec.
Požar je ugašen 16. travnja u 01:41 sati.
 

VOS | VOS