VOS 16. / 17. listopada 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 16. / 17. listopad 2020. godine od 07:00 do 07:00 sati

Osječko-baranjska županija
Dana 16. listopada u 21:19 sati JVP Našice zaprimila je dojavu o požaru u željezničkom prometu nedaleko od kolodvora Našice na lokaciji Markovac Našički. Radilo se o požaru dizel-motorne garniture (tzv. „plavac“) koja se sastojala od tri putnička vagona (upravljačnica sa dva vagona). Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih putnika. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Našice. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 00:42 sati.

Primorsko-goranska županija
U promatranom razdoblju od 24 sata, vatrogasci sa područja županije odradili su 6 tehničkih intervencija povezanih sa kišnim vremenom. Uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz objekata na otoku Rabu. Na intervenciji je ukupno (kumulativno) sudjelovalo 17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Rab.

Varaždinska županija
Na području ove županije odrađeno je 5 tehničkih intervencija ispumpavanja vode koje su posljedica kišnog vremena. Na intervencijama ukupno (kumulativno) je sudjelovalo 18 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Jalžabet, Maruševec, Vinica, Jalkovec i Kaniža.

VOS | VOS