9. dani tehničke kulture

  • Slika /slike/Vijesti/9.dani tehničke kulture.1.jpg
  • Slika

  • Slika

U subotu 17. listopada 2020. godine u Narodnom sveučilištu Dubrava održani su 9. dani tehničke kulture u organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Manifestacija je održana uz provođenje svih propisanih mjera za suzbijanje širenja korona virusa.
Cilj manifestacije je predstavljanje rada udruga i saveza koji se bave raznim granama tehničke kulture. Tako su posjetitelji mogli vidjeti modele i makete zrakoplova, modele vozila na daljinsko upravljanje, radio uređaje te saznati nešto više o inovacijama u informatici. Posebnu pažnju su plijenili veliki modeli zrakoplova na daljinsko upravljanje. Posebna uloga udruga za promicanje tehničke kulture je rad s djecom i prenošenje tehničkih znanja na mlade naraštaje.

Hrvatska vatrogasna zajednica je po treći put sudjelovala na ovoj manifestaciji. Uz štand na kojem je bila postavljena vatrogasna literatura i promotivni materijali, predstavljena je i osobna zaštitna opremu koju vatrogasci nose na šumskim požarima. Posjetiteljima je također prikazan video materijal, kojim smo predstavili vatrogastvo kao disciplinu usko vezanu uz tehničku kulturu. Mladim posjetiteljima predstavljen rad vatrogasne mladeži putem video materijala o natjecanjima i Kampu vatrogasne mladeži.

Pisane vijesti | Manifestacije